2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Sport

Csodálatos helyszíneken rendezzük a vizes vb-t

Július 14-én, pénteken kezdődik a vizes sportok világbajnoksága három budapesti és egy balatonfüredi helyszínen. Alábbi összeállításunkkal az eddigi legnagyobb hazai rendezésű sportesemény helyszínei között segítünk eligazodni. 
Duna Aréna: úszás, műugrás
Férőhely: 12 ezer fő
A Dagály fürdő területén 2015 májusában indult a főváros első korszerű versenyuszodájának építése. A létesítményben két olimpiai méretű medence áll a versenyzők és a közönség rendelkezésére. Mellette egy-egy műugró- és gyerekmedence, valamint egy pezsgőfürdő és konditerem is van. A vb után a lelátók egy részének elbontásával hatezer fős lesz a nézőtér. Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok szerint az Aréna a világ öt legjobb uszodaközpontja közé tartozik.
Batthyány tér: óriás toronyugrás
Férőhely: 1500 fő
A vb leglátványosabb helyszínét alakították ki a Batthyány téri Duna-parton, az ott felállított ideiglenes medencében versenyeznek az óriás toronyugrás résztvevői. Nem csoda, hogy versenyszámra szinte azonnal elfogytak a jegyek, és alighanem világszerte milliók csodálkoznak majd rá a 27 (férfiak), illetve 20 méter (nők) magasról ugró sportolókra a parlamenti panorámával a háttérben.
Hajós Alfréd Uszoda: vízilabda
Férőhely: 8000 fő
Elfogult megjegyzések szerint a vízilabda Mekkája az első magyar olimpiai bajnokról elnevezett uszoda, amelyben 2006-ban és 2010-ben úszó-, 2001-ben és 2014-ben pedig vízilabda-Eb-t rendezhettünk.

Az uszoda 1930-ban épült, Hajós Alfréd tervei alapján. Azóta többször átalakították és bővítették. A vb-re az uszodát és az egész Margitszigetet is rendbe hozták.

 

Városliget: szinkronúszás
Férőhely: 5000 fő
A szinkronúszás versenyeit a Hősök tere szomszédságában, a Városligeti tavon rendezik. A helyszín is különleges élményt kínál a szomszédos Vajdahunyad várnak köszönhetően. A vb-re két mobil medencét alakítottak ki a korábban vízi balettnek is nevezett sportágnak. A szinkronúszás 1984 óta szerepel az olimpiai programban, és ugyan az első versenyt 1891-ben, Berlinben rendezték, de igazi népszerűségre az utóbbi két évtizedben tett szert.

 

Balatonfüred: nyílt vízi úszás


Férőhely: 1500 fő

A Balaton a vízi sportok jól bejáratott helyszíneként a nyílt vízi úszók számára igazi paradicsom. A versenypályát a Tagore sétány közelében, a kikötőnél alakították ki. 2014 szeptemberében itt rendezték  a junior nyílt vízi úszó-vb-t.


Kapcsolódó Cikkek

 • Valverde az egekig magasztalja Messit

  Valverde az egekig magasztalja Messit

  Mint tudjuk az FC Barcelona 5-0-ra legyőzte a Betis csapatát a hétvégén, a meccs után pedig a katalánok edzője, Ernesto Valverde mondott a szép szavakat Lionel Messire.

 • Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Leekens: Nem az eredmény lesz a legfontosabb

  Hazai pályán mutatkozhat be Georges Leekens szövetségi kapitány, ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal és Skóciával játszik felkészülési mérkőzést márciusban.

 • Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Iványi Károly, a váci aranykor elnöke: A 94-es bajnokcsapattal most is maradandót tudnánk alkotni!

  Bár semmilyen sportszakmai múlttal nem rendelkezett, a váci futball aranykora fűződik Iványi Károly nevéhez. Az egykori váci elnök a magyar futballal foglalkozó mifocink.com új riportsorozatában  beszélt arról, hogyan alakult ki a váci aranycsapat, mennyiből csináltak bajnokcsapatot, mennyit kerestek a játékosok, hogyan élte meg, hogy tíz sikeres év után lényegében puccsal leváltották, mit érzett, amikor utána mindenféle szerencselovagok tönkretették azt, amit ő és kollégái  megpróbáltak  felépíteni.