EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Csörgőkígyótól retteg Felsőtárkány

Egyszerre dühösek és rettegnek a felsőtárkányiak, amióta kiderült, hogy M. Lászlót megmarta a házában tartott, halálos mérgű texasi csörgőkígyója. A férfit még a Honvédkórházban ápolják, de az már biztos: nem volt engedélye a veszélyes hüllő tartására.

M. László mérges kígyókkal foglalkozó szakember, ezért pontosan tudta, hogy csak engedéllyel, szigorú feltételekkel tarthat a házában veszélyes hüllőket. Mégis hazavitt egy texasi csörgőkígyót, amely a múlt héten etetés közben megmarta. Ellenszere persze nem volt, így jelentkezett az egri kórház sürgősségi osztályán, ahol nincsenek ilyen esetre felkészülve, ezért a férfit rohammentő vitte a fővárosi Honvédkórházba, ellenmérget pedig a budapesti állatkertből rendeltek neki.


– László mostanában büfét üzemeltet a buszmegállóban, amúgy herpetológusként végzett, szóval a mérges kígyó szakértője. Ebből írta a szakdolgozatát is. Óvatlan lehetett, ezért történhetett a baleset – mondta a Lokálnak a megmart férfi egykori tanára. A Lokál megkereste a herpetológus feleségét, aki nem nyilatkozott. Az egyik szomszédjának azzal magyarázta a balesetet, hogy férje egy válófélben lévő barátja texasi csörgőkígyóját vette magához, az marta meg. A férfi amúgy jó szakember hírében áll, a Büki Nemzeti Park munkatársai gyakran hívják, hogy segítsen azonosítani egy-egy ismeretlen hüllőt.

Bajzáthné, Ani néni: Már kutyát sem merünk sétáltatni!

– Mióta kiderült, hogy László ilyen veszélyes kígyókat tart, félek, hogy elszabadulhat egy példány, és megmar. Ebben a gatyarohasztó hőségben is csak gumicsizmában merek a kertbe kimenni – panaszkodott a környéken lakó Ica néni. Énekes Katalin pedig kijelentette, ha M. László engedélyt kap a mérges kígyók tartására, ő azonnal elköltözik a faluból. Egy utcával odébb Bajzáthné Ani néni is dühöng.


– Az unokáim eddig Lászlóék előtt sétáltatták a kutyát, de most már az utcára se mernek belépni – fakadt ki dühösen az asszony, majd hozzátette: – Se engedélye, se ellenszere nem volt Lászlónak. Ezt dr. Hegyiné Kertész Zsuzsa jegyző is megerősíti a Lokálnak. Mint mondja, öt éve tölti be hivatalát, de sem ő, sem elődje nem adott ki engedélyt csörgőkígyóra vagy más vadállatra. Pedig csak szigorú feltételek mellett lehet ilyen veszélyes állatot tartani, akkor, ha a tulajdonosnak van ellenmérge is. – Sürgősen kivizsgálom ezt az ügyet – ígéri a jegyző.

A faluban azt beszélik, a csörgőkígyó ma is M. László házában van

A faluban egyébként azt beszélik, a csörgőkígyó ma is M. László szobájában van. Both Zoltán vadállatbefogótól megtudtuk, hogy az ügyben rendőrségi nyomozás is indul, a kígyót pedig nagy valószínűséggel ő szállítja majd a Fővárosi Állat- és Növénykert karanténjába.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

    Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

    Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre vasárnap – közölte a Központi nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel kedden.

  • A népesség több mint harmada diplomás

    A népesség több mint harmada diplomás

    A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ezzel teljesítettük az Európa 2020 stratégiai program keretében tett vállalásunkat. Ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez képest, és erre csak részben magyarázat a demográfiai helyzet és a külföldön tanulók egyre nagyobb száma – írja keddi számában a Világgazdaság.