2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Békéscsaba

Csúzli is készült a táborban

Idén a Szent László-emlékévhez kapcsolódva Múltidéző táborba várták az  öt és tizenhárom év közötti érdeklődő gyerekeket a Gabonamúzeumban.

Egy valódi középkori hadi tábort állítottak fel a szervezők, ahol a fiatalok a kardvívással, íjászattal, középkori táncokkal, magával a lovagi kultúrával ismerkedhettek meg. Emellett tanulhattak a lovakról, a régészetről, a régi idők játékairól. A táborozók számára talán a legnagyobb élmény az volt, hogy a hét végén az elkészített fegyvereiket egy középkori csatában ki is próbálhatták.

Fotó: Fekete Róbert
Múltidéző tábor a Gabonamúzeumban

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.