2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Czeglédy cége nem csak diákokat károsított meg

Több mint 1000 diáknak tartozik a munkaerő közvetítéssel foglalkozó Humán Operátor Zrt., aminek az igazgatósági elnöke Czeglédy Csaba, az MSZP politikusa.

Van aki néhány ezer forintra, mások viszont több mint 100 ezer forintnyi bérre várnak – egyelőre hiába.


Most úgy tűnik, a károsultak egy része több hetes várakozás után hozzájuthat a pénzéhez. Az egyik hazai drogéria-üzletlánc ugyanis úgy döntött, hogy kifizeti a diákok elmaradt munkabérét a Humán Operátor Zrt. helyett. A cég a Híradónak eljuttatott közleményében azt írja: elkezdték az adategyeztetéseket az érintett diákokkal, de várják a többi károsult jelentkezését is, hogy minél hamarabb átutalhassák a bérüket – írja a Híradó.hu.

Mint arról beszámoltunk, a gyanú szerint Czeglédy Csaba, aki egy – a többi között számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő – szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűnszervezet működésében alsó szinten levő, strómanok által vezetett, Csongrád, Fejér és Vas megyében bejegyzett iskolaszövetkezetek nem végeztek érdemi tevékenységet.


A bűnszervezet 2013 és 2016 januárja közötti működése alatt – a több mint 9 milliárd forintos forgalom mellett – az állami költségvetést az általános forgalmi adó tekintetében mintegy 1,7 milliárd, a személyi jövedelemadót illetően mintegy 1,6 milliárd forint vagyoni hátrány érte.

A Fidesz szerint erős a gyanú, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek