2017. november 19., vasárnap
Erzsébet

Belföld

Czeglédy cége nem csak diákokat károsított meg

Több mint 1000 diáknak tartozik a munkaerő közvetítéssel foglalkozó Humán Operátor Zrt., aminek az igazgatósági elnöke Czeglédy Csaba, az MSZP politikusa.

Van aki néhány ezer forintra, mások viszont több mint 100 ezer forintnyi bérre várnak – egyelőre hiába.


Most úgy tűnik, a károsultak egy része több hetes várakozás után hozzájuthat a pénzéhez. Az egyik hazai drogéria-üzletlánc ugyanis úgy döntött, hogy kifizeti a diákok elmaradt munkabérét a Humán Operátor Zrt. helyett. A cég a Híradónak eljuttatott közleményében azt írja: elkezdték az adategyeztetéseket az érintett diákokkal, de várják a többi károsult jelentkezését is, hogy minél hamarabb átutalhassák a bérüket – írja a Híradó.hu.

Mint arról beszámoltunk, a gyanú szerint Czeglédy Csaba, aki egy – a többi között számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő – szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetője, társaival együtt egy többszintes céghálót működtetett, hogy így kerüljék el a közterhek megfizetését. A bűnszervezet működésében alsó szinten levő, strómanok által vezetett, Csongrád, Fejér és Vas megyében bejegyzett iskolaszövetkezetek nem végeztek érdemi tevékenységet.


A bűnszervezet 2013 és 2016 januárja közötti működése alatt – a több mint 9 milliárd forintos forgalom mellett – az állami költségvetést az általános forgalmi adó tekintetében mintegy 1,7 milliárd, a személyi jövedelemadót illetően mintegy 1,6 milliárd forint vagyoni hátrány érte.

A Fidesz szerint erős a gyanú, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet különböző szolgáltatásokat végzett a szocialistáknak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.

 • Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka neurológiai betegség kialakulásának hátterében, ami több mint két évnyi kutatómunka eredménye – mondta Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.