EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Székesfehérvár

Dégen is forgatja új filmjét Nemes Jeles László

fotó: Laokoon filmcsoport Jakab Juli a film főszereplője

Elkezdte új, Sunset című filmje forgatását hétfőn Nemes Jeles László, az Oscar-díjas Saul fia rendezője. A Magyar Nemzeti Filmalap és az Eurimages támogatásával készülő magyar–francia koprodukció munkálatai augusztus 31-ig tartanak, a film 2018 nyarán kerül a mozikba. A vidéki jelenetek közül többet a Fejér megyei Dégen forgatnak – közölték.

Az 1913 nyarán játszódó Sunsetet több budapesti és vidéki helyszínen forgatják. A film fő díszlete, a Leiter Kalapszalon a pesti Palotanegyedben épült fel, Déget pedig azt követően választották ki a filmesek, hogy korábban itt forgatták a Kincsemet. A film közel százfős szereplőgárdája nemzetközi összetételű, a magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak benne, néhányuk már a Saul fiában is szerepelt. A Sunset főszereplői Jakab
Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár). A film 1913 nyarán játszódik, egy hét története. Az árvaházban nevelkedett fiatal Leiter Írisz Budapestre érkezik, azt remélve, hogy kalaposlányként dolgozhat szülei egykori legendás szalonjában. Ám a kalapbolt új tulajdonosa, Brill Oszkár elutasítja. Írisz egy idegentől értesül arról, hogy Leiter Kálmán néven él egy bátyja, akinek nem tudott a létezéséről. A családja után kutatva a lány sötét titkokra bukkan, és elragadja a bukásához érkezett civilizáció zűrzavara.


– A Sunset jóval nagyobb szabású film, mint a Saul fia volt – emelte ki Nemes Jeles. Míg első nagyjátékfilmje nagyjából egy helyen játszódott, most van tíz-húsz különböző helyszín – közölte korábban a rendező. A filmet celluloid filmszalagra rögzítik.

– A rendező új filmjében is főként azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozik, akikkel a Saul fiát készítette. A Sunset operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője Melis László, sound designere a fehérvári Zányi Tamás, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője a stábhoz újonnan csatlakozó Szakács Györgyi.


Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.