2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Egyéb Érd

Deltás lányok a strandon

Két korosztályban, az U14-ben és az U18-ban is bajnok lett az érdi Delta Röplabda SE strandröplabdaegysége a Gyenesdiáson megrendezett országos bajnokságon.

Az érdi Delta Röplabda Sportegyesület strandröplabdapárosa, Tátrai Zsanett és Csörgi Evelin nem sokkal az országos bajnokság előtt Tatán már győzedelmeskedett a Magyar Kupán, így Dömötör-Mátrai Beáta tanítványai némi önbizalommal érkeztek Gyenesdiásra. Már több mint egy évtizede itt rendezik az országos bajnokság döntőjének meccseit – és itt jelent meg ezúttal tizenöt leányduó, a döntő mezőnyét alkotva.


Csörgi Evelin (labdával) és Tátrai Zsanett az U 14-es korcsoportban végzett az első helyen fotók:Bognár Nándor

Az érdiek kiemeltként az A csoportban kezdhették a küzdelmeket, ahol is mindhárom csoportellenfelüket magabiztosan, 2-0 arányban legyőzve egyből a legjobb nyolc közé jutottak, ami azt jelentette, hogy nem kellett részt venni a keresztbejátszás meccsein. Az egyesület honlapja okkal állapította meg, hogy az érdi lányok valósággal parádéztak a folytatásban is: a negyeddöntőben és az elődöntőben is simán nyertek, sőt a finálé ugyancsak 2-0-lal zárult a javukra, így megszerezték 2017. év magyar bajnoki címet.

Tátrai Zsanett  bravúros vetődéssel tisztáz – Csörgi Evelinnel  fölényesen nyerték az U 14 korcsoport bajnokságát

A lányok érthetően jókedvűek voltak a döntő után, derűsen soroltak fel néhány, a játék közben megvalósított trükkös megoldást, és még az sem okozott gondot, hogy időnként némi eső igyekezett megzavarni a mérkőzések menetét.


Tátrai Nikolett látványos mentése –  Tóth-Lakits Petrával az U 18-as kategória győztesei

Tátrai Nikolett bombaerős leütése, mellette  Tóth-Lakits Petra (2-es számú mezben) – ők lettek az U 18 bajnokai

Az már tulajdonképpen csak hab volt a tortán, hogy az U14-ben bajnok Tátrai Zsanett nővére, az utánpótlás-válogatott Tátrai Nikolett – Tóth-Lakits Petrával párban – ugyancsak kiváló teljesítményt nyújtva megnyerte a 18 év alattiak magyar bajnokságát, újabb aranyéremmel gazdagítva az érdi Delta RSE dicsőségtábláját.

Kapcsolódó Cikkek