2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Szolnok

Dragan Alekszics újra Szolnokon

Minden bizonnyal rekordot döntött a hazai kosárlabdázásban Andreas Wagner: a Szolnoki Olajtól vezetőedzői posztjáról múlt héten leköszönt német tréner valószínűleg a legrövidebb ideig regnáló szakvezető volt a magyar klubkosárlabdázásban, ugyanis mindössze másfél hónapot ülhetett az Olaj kispadján. Sőt még ezt is költői túlzás kijelenteni, ugyanis kérészéletű szolnoki tartózkodása alatt egyetlen mérkőzésen sem dirigálta az együttest. Helyét Dragan Alekszics veszi át.

Andreas Wagner egyébiránt családi okokra hivatkozva kérte szerződése felbontását, amely végül közös megegyezéssel történt meg.


A gárda vezetősége ezután talán még egy rekordot megdöntött, hiszen mindössze néhány nap alatt sikerült új mestert találni, ő pedig nem más, mint a szolnokiak által is kiválóan ismert Dragan Alekszics. Ahogy Báder Márton klubigazgató fogalmazott: „Dragan már többszörösen bizonyított az Olajbányász családban. Klasszis játékosként szerződött Szolnokra, visszavonulása után pedig edzőként, majd vezetőedzőként segítette az Olaj gárdáját. Kétszeres Magyar Kupagyőzelemig és kétszeres magyar bajnoki címig, az EuroChallenge nemzetközi kupasorozatában 2014-ben pedig a négyes döntőig vezette csapatunkat.”

Dragan Alekszics idén januárban vette át a Sopron irányítását Sabáli Balázstól, és finoman szólva sem váltotta meg a világot a leghűségesebb városban: amikor Alekszics ült le a padra, még 5-7-es mérleggel állt a csapat, végül pedig 13 győzelem és 21 vereség lett a mérleg, amely csak a 10. helyre volt elég.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.