EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,02 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Dunaújváros

Dübörgött a sziget

Véget ért az idei Rockmaraton fesztivál. A múlt hét hétfőtől szombatig tartó zeneáradat nagy sikert aratott a közönség körében, és a rockzene minden ágának képviselői felléptek a Szalki-szigeten hazánkból és külföldről egyaránt. 

Minden bizonnyal a brazil Sepultura volt a legtávolabbról származó zenekar a Rockmaratonon. Azok, akik a 90-es években a Roots, bloody roots refrénű dalt szalagos magnókazettán hallgatták, minden bizonnyal álmukban sem gondolták, hogy egyszer élőben láthatják kedvenc zenekarukat – mégpedig Dunaújvárosban. Rajtuk kívül az egész magyar rockszakma megfordult a Szalki-sziget színpadán, hiszen a Road, Deák Bill Gyula, Rudán Joe, a Pokolgép, Kalapács, a Moby Dick zenekar, valamint a Zorall koncertjét egyaránt hallgathatták a fesztiválra kilátogatók. A „hazai ízeket” kedvelőknek sem lehetett okuk panaszra, hiszen a rendezvény hétfői, „nulladik” napján dunaújvárosi zenekarok léptek fel: a Ragadozók, a Band in the pit, a Godkings és a Rockbox mellett többek között a Raza Loca is szerepelt a repertoárban.


A Godkings zenekar is a helyi fellépők táborát gazdagította a nulladik napon
(fotó: Godkings zenekar)

A szervezők a hét minden napjára tartogattak egy-egy húzónevet: az első napon az Amorphis, a másodikon pedig az Arch Enemy kiabálta le a közönség haját, míg a szombati zárónap fő fellépője a már említett brazil Sepultura volt.

Az Arch Enemy koncertje volt a fesztivál szerdai napjának fénypontja
(fotó: Máté Péter/ Rockmaraton sajtó)

Bár egy koncertet az idén is lemondott a meghívott zenekar, ám a tavalyi fesztiváltól eltérően ezt még időben, nem a fellépés estéjén megtudta a szervezők csapata, így volt lehetőségük a „hiánypótlásra”, így minden bizonnyal elégedetten bonthattak sátrat vendégek és rendezők egyaránt, és a jövő évben is visszatér a Rockmaraton a Szalki-szigetre.


Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.