EUR: 323,74 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Dübörgött a sziget

Véget ért az idei Rockmaraton fesztivál. A múlt hét hétfőtől szombatig tartó zeneáradat nagy sikert aratott a közönség körében, és a rockzene minden ágának képviselői felléptek a Szalki-szigeten hazánkból és külföldről egyaránt. 

Minden bizonnyal a brazil Sepultura volt a legtávolabbról származó zenekar a Rockmaratonon. Azok, akik a 90-es években a Roots, bloody roots refrénű dalt szalagos magnókazettán hallgatták, minden bizonnyal álmukban sem gondolták, hogy egyszer élőben láthatják kedvenc zenekarukat – mégpedig Dunaújvárosban. Rajtuk kívül az egész magyar rockszakma megfordult a Szalki-sziget színpadán, hiszen a Road, Deák Bill Gyula, Rudán Joe, a Pokolgép, Kalapács, a Moby Dick zenekar, valamint a Zorall koncertjét egyaránt hallgathatták a fesztiválra kilátogatók. A „hazai ízeket” kedvelőknek sem lehetett okuk panaszra, hiszen a rendezvény hétfői, „nulladik” napján dunaújvárosi zenekarok léptek fel: a Ragadozók, a Band in the pit, a Godkings és a Rockbox mellett többek között a Raza Loca is szerepelt a repertoárban.


A Godkings zenekar is a helyi fellépők táborát gazdagította a nulladik napon
(fotó: Godkings zenekar)

A szervezők a hét minden napjára tartogattak egy-egy húzónevet: az első napon az Amorphis, a másodikon pedig az Arch Enemy kiabálta le a közönség haját, míg a szombati zárónap fő fellépője a már említett brazil Sepultura volt.

Az Arch Enemy koncertje volt a fesztivál szerdai napjának fénypontja
(fotó: Máté Péter/ Rockmaraton sajtó)

Bár egy koncertet az idén is lemondott a meghívott zenekar, ám a tavalyi fesztiváltól eltérően ezt még időben, nem a fellépés estéjén megtudta a szervezők csapata, így volt lehetőségük a „hiánypótlásra”, így minden bizonnyal elégedetten bonthattak sátrat vendégek és rendezők egyaránt, és a jövő évben is visszatér a Rockmaraton a Szalki-szigetre.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.