2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Szolnok

Dupla arany Bodonyinak

A magyar kajak-kenu sportot ismerve nem számít szenzációnak, hogy a küldöttségünk tönkreveri a mezőnyt egy-egy komoly tornán. Alapjában véve mi sem foglalkoznánk azzal, hogy mi történt a plovdivi Európa-bajnokságon, hiszen tíz aranyérmünkkel, illetve a 3-3 ezüst- és bronzéremmel messze a legeredményesebb a magyar csapat, de a legfényesebb érmek ötödét egy szolnoki versenyző szállította.

Bodonyi Dóráról van szó, aki a Szolnoki Közgép SE sportolójaként két egyéni számban, 1000 és 5000 méteren tudott nyerni. Már rögtön a nyitónapon belapátolta az első győzelmet a rövidebb távon. A 23 éves kajakos fél távnál még a második helyen állt az orosz Szobjetova mögött, de úgy 600 méternél az élre állt, majd újdonsült brit és lengyel riválisa sem tudta tartani vele a tempót. Bodonyi a verseny után a következőket mondta: „Nem rontottam el a rajtom, inkább azt mondom, ebben az orosz volt jó. Körülbelül ötszáz méternél tudtam átvenni tőle a vezetést. Egy ilyen helyzetet nekem mindig nehéz fejben megélni, nem szeretem, ha mennek előttem.”


Az öt kilométeres távon szintén nem rajtolt túl sikeresen a szolnoki lány, de 2000 métert követően már az élboly tagja volt. A célegyenesbe Bodonyi a német Mederttel és a spanyol Barriosszal vívott csatát, és végül a jobb hajrának köszönhetően ismét a szolnoki hölgy nyakába akasztották az aranyérmet.

Ne feledkezzünk meg a szolnoki kenusról, Sarudi Pálról sem, aki 1000 méteren Vasbányai Henrikkel, Varga Dáviddal és Fekete Ádámmal a hatodik helyen zárt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.