EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szolnok

Dupla arany Bodonyinak

A magyar kajak-kenu sportot ismerve nem számít szenzációnak, hogy a küldöttségünk tönkreveri a mezőnyt egy-egy komoly tornán. Alapjában véve mi sem foglalkoznánk azzal, hogy mi történt a plovdivi Európa-bajnokságon, hiszen tíz aranyérmünkkel, illetve a 3-3 ezüst- és bronzéremmel messze a legeredményesebb a magyar csapat, de a legfényesebb érmek ötödét egy szolnoki versenyző szállította.

Bodonyi Dóráról van szó, aki a Szolnoki Közgép SE sportolójaként két egyéni számban, 1000 és 5000 méteren tudott nyerni. Már rögtön a nyitónapon belapátolta az első győzelmet a rövidebb távon. A 23 éves kajakos fél távnál még a második helyen állt az orosz Szobjetova mögött, de úgy 600 méternél az élre állt, majd újdonsült brit és lengyel riválisa sem tudta tartani vele a tempót. Bodonyi a verseny után a következőket mondta: „Nem rontottam el a rajtom, inkább azt mondom, ebben az orosz volt jó. Körülbelül ötszáz méternél tudtam átvenni tőle a vezetést. Egy ilyen helyzetet nekem mindig nehéz fejben megélni, nem szeretem, ha mennek előttem.”


Az öt kilométeres távon szintén nem rajtolt túl sikeresen a szolnoki lány, de 2000 métert követően már az élboly tagja volt. A célegyenesbe Bodonyi a német Mederttel és a spanyol Barriosszal vívott csatát, és végül a jobb hajrának köszönhetően ismét a szolnoki hölgy nyakába akasztották az aranyérmet.

Ne feledkezzünk meg a szolnoki kenusról, Sarudi Pálról sem, aki 1000 méteren Vasbányai Henrikkel, Varga Dáviddal és Fekete Ádámmal a hatodik helyen zárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.