EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Szolnok

Dupla arany Bodonyinak

A magyar kajak-kenu sportot ismerve nem számít szenzációnak, hogy a küldöttségünk tönkreveri a mezőnyt egy-egy komoly tornán. Alapjában véve mi sem foglalkoznánk azzal, hogy mi történt a plovdivi Európa-bajnokságon, hiszen tíz aranyérmünkkel, illetve a 3-3 ezüst- és bronzéremmel messze a legeredményesebb a magyar csapat, de a legfényesebb érmek ötödét egy szolnoki versenyző szállította.

Bodonyi Dóráról van szó, aki a Szolnoki Közgép SE sportolójaként két egyéni számban, 1000 és 5000 méteren tudott nyerni. Már rögtön a nyitónapon belapátolta az első győzelmet a rövidebb távon. A 23 éves kajakos fél távnál még a második helyen állt az orosz Szobjetova mögött, de úgy 600 méternél az élre állt, majd újdonsült brit és lengyel riválisa sem tudta tartani vele a tempót. Bodonyi a verseny után a következőket mondta: „Nem rontottam el a rajtom, inkább azt mondom, ebben az orosz volt jó. Körülbelül ötszáz méternél tudtam átvenni tőle a vezetést. Egy ilyen helyzetet nekem mindig nehéz fejben megélni, nem szeretem, ha mennek előttem.”


Az öt kilométeres távon szintén nem rajtolt túl sikeresen a szolnoki lány, de 2000 métert követően már az élboly tagja volt. A célegyenesbe Bodonyi a német Mederttel és a spanyol Barriosszal vívott csatát, és végül a jobb hajrának köszönhetően ismét a szolnoki hölgy nyakába akasztották az aranyérmet.

Ne feledkezzünk meg a szolnoki kenusról, Sarudi Pálról sem, aki 1000 méteren Vasbányai Henrikkel, Varga Dáviddal és Fekete Ádámmal a hatodik helyen zárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.