2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Kecskemét

Egész évben Évszakos séták

A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban minden évszakban egyszer közös sétán mutatják be az érdeklődőknek a természetvédelmi terület színes állat- és növényvilágát. A megállapodást a séták helyszínén tartott sajtótájékoztatón jelentette be a két szervezet vezetője.

A helyi jelentőségű természetvédelmi terület jobb megismeréshez járulnak hozzá az Évszakos séták, amelyben segítenek minket a Nemzeti Park nagy tudású és elkötelezett szakemberei – hangsúlyozta Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a szabadidőközpont, amelyet Kecskemét ligetének is neveznek, már komoly látogatottságnak örvend. Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park ökoturisztikai osztályvezetője kiemelte: egy város élhetőségét nagymértékben meghatározza a zöldfelületek nagysága, hiszen a város nem létezhet természet nélkül.


Szenes Márton és Gilly Zsolt

A szabadidőközpontot működtető gazdasági társaság célja, hogy „Széchenyiváros kertjét, Kecskemét ligetét” minél többen látogassák, ismerjék meg és fedezzék fel értékeit. Az Alföld közepén, Kecskeméten komoly jelentősége van a nagy területű összefüggő zöldfelületnek, amelybe beékelődött a nagy kiterjedésű vízfelület.

Kapcsolódó Cikkek