2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Külföld

Egy diák ballag el Nagy-Britannia legkisebb iskolájából

Az egyetlen diák is elballag Nagy-Britannia legkisebb iskolájából, amely azonban nem zárja be örökre a kapuit, remélve, hogy lesz még a nagyjából 50 fő lakta skóciai szigeten gyermek, aki koptatni fogja a padot az intézmény egyetlen tantermében.

A skóciai North Ronaldsay általános iskolájában egy ideig biztosan nem szólal meg a csengő a 12 éves Teigan Scott augusztus eleji távozása után.


A lány az otthonától 20 percnyi repülőútra lévő orkney-i Kirkwall középiskolában folytatja a tanulmányait. A diák hétfő reggelente fog útnak indulni az iskolába és csak péntekenként utazik haza North Ronaldsay-re.

Kevin Woodbridge helyi tanácsos szerint az Orkney-szigetek legészakibb tagjának számító North Ronaldsay lakossága a felére csökkent 1977 óta. A tanácsos szerint a dolog hátterében az áll, hogy a rossz közlekedési összeköttetések és a szintén gyenge szélessávú internetkapcsolat miatt a helyiek nem tudnak dolgozni.

“Amikor ide érkeztem, még 17-en jártak az iskolába és 127-en éltek a szigeten, mostanra azonban 50-60-an maradtunk. Azt gondolom, hogy mindez nagyrészt a sziget közlekedési összeköttetéseire vezethető vissza, télen például hetente egyszer érkezik hozzánk friss élelmiszer” – mondta Woodbridge.

A Londontól több mint 1200 kilométerre fekvő North Ronaldsay mindössze 700 hektáros és elsősorban a birkatenyésztésről ismert.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Csodás zuhanás

  A nap képe: Csodás zuhanás

  Ennek az An-2-es kisrepülőgép pilótájának és annak utasainak ez a nap úgy kerül be a naptárukba, mint a második születésnapjuk.

 • Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Biztonsági alkalmazott lopott az adóhatóságtól

  Elfogtak egy húszéves bolgár kiberbiztonsági alkalmazottat, mert vélhetőleg részt vett az adóhatóság elleni hackertámadásban, amelynek során bolgár adófizetők millióinak személyes adatai kerültek illetéktelenek kezébe.

 • Parókája alá rejtette a kokaint

  Parókája alá rejtette a kokaint

  Parókája alá rejtett kokain miatt vettek őrizetbe egy kolumbiai férfit a barcelonai repülőtéren – közölte a katalán város rendőrsége kedden.