2020. július 08., szerda
Ellák

Külföld

Egy hétvégére a magyar zene, ételek és italok uralták Brüsszel legnagyobb parkját

A II. HUNGAstRY fesztivált  július 8-9-én rendezte meg Magyarország Európai Unió melletti Állandó képviselete Brüsszel egyik legnagyobb parkjában a Parc du Cenquantenaire-ben. A szervezők célja az volt, hogy megmutassák: Európa színességét az adja, hogy minden országnak sajátos, különleges hagyományai vannak.

Könnyű-, népzenei és jazz koncertek, táncelőadások és gyermekprogramok várták azokat, akik kilátogattak a II. HUNGAstRY fesztiválra Brüsszelben. A kétnapos fesztiválon fellépet többek között a Kozma Orsi Kvartett, a Harcsa Veronika és Gyémánt Balázs duó, valamint Balázs Elemér Bandája Tim Ries szaxofonossal. A gyerekeket Róka Szabolcs mesemondó szórakoztatta, az Inversdance kortárs táncegyüttes pedig Vackor, a medvebocs című előadásával állt színpadra.


Kozma Orsi együttesével szórakoztatta a közönséget

A kézműves vásáron a magyar gasztronómiával és iparművészeti termékekkel, ajándéktárgyakkal is megismerkedhettek a látogatók. Hosszú sorokban álltak az érdeklődők a magyaros felvágottak és sajtokat árusító sátraknál. Nagy sikere volt a lekvároknak és szörpöknek, na meg persze a kürtöskalácsnak,a lángosért pedig kígyózó sorokban álltak a vendégek.

Mindenki meg akarta kóstolni a magyar finomságokat

Az animációs sátorban egész napos interaktív kísérőprogramokkal várták az érdeklődőket: Rubik-kocka verseny, hangszerbemutató, mesefilmvetítés, érdekes közéleti, kulturális beszélgetések is zajlottak. A gasztronómia és diplomácia kapcsolatáról Mautner Zsófia gasztroblogger beszélt, a helyi magyar közösségi életről pedig Dr. Varga József, orvos és Németh István, a 82. sz. Báthory István Cserkészcsapat csapatparancsnoka tartottak előadást. A rendezvény ideje alatt megtekinthető volt a Széchenyi István életművét bemutató Vízióból tettek című kiállítás is.

Sokakat érdekeltek Brüsszelben Magyarország kulturális és gasztronómiai értékei

Kapcsolódó Cikkek