2017. november 07., kedd
Rezső

Külföld

Egy hétvégére a magyar zene, ételek és italok uralták Brüsszel legnagyobb parkját

A II. HUNGAstRY fesztivált  július 8-9-én rendezte meg Magyarország Európai Unió melletti Állandó képviselete Brüsszel egyik legnagyobb parkjában a Parc du Cenquantenaire-ben. A szervezők célja az volt, hogy megmutassák: Európa színességét az adja, hogy minden országnak sajátos, különleges hagyományai vannak.

Könnyű-, népzenei és jazz koncertek, táncelőadások és gyermekprogramok várták azokat, akik kilátogattak a II. HUNGAstRY fesztiválra Brüsszelben. A kétnapos fesztiválon fellépet többek között a Kozma Orsi Kvartett, a Harcsa Veronika és Gyémánt Balázs duó, valamint Balázs Elemér Bandája Tim Ries szaxofonossal. A gyerekeket Róka Szabolcs mesemondó szórakoztatta, az Inversdance kortárs táncegyüttes pedig Vackor, a medvebocs című előadásával állt színpadra.


Kozma Orsi együttesével szórakoztatta a közönséget

A kézműves vásáron a magyar gasztronómiával és iparművészeti termékekkel, ajándéktárgyakkal is megismerkedhettek a látogatók. Hosszú sorokban álltak az érdeklődők a magyaros felvágottak és sajtokat árusító sátraknál. Nagy sikere volt a lekvároknak és szörpöknek, na meg persze a kürtöskalácsnak,a lángosért pedig kígyózó sorokban álltak a vendégek.

Mindenki meg akarta kóstolni a magyar finomságokat

Az animációs sátorban egész napos interaktív kísérőprogramokkal várták az érdeklődőket: Rubik-kocka verseny, hangszerbemutató, mesefilmvetítés, érdekes közéleti, kulturális beszélgetések is zajlottak. A gasztronómia és diplomácia kapcsolatáról Mautner Zsófia gasztroblogger beszélt, a helyi magyar közösségi életről pedig Dr. Varga József, orvos és Németh István, a 82. sz. Báthory István Cserkészcsapat csapatparancsnoka tartottak előadást. A rendezvény ideje alatt megtekinthető volt a Széchenyi István életművét bemutató Vízióból tettek című kiállítás is.

Sokakat érdekeltek Brüsszelben Magyarország kulturális és gasztronómiai értékei

Kapcsolódó Cikkek

 • A NATO képes és kész válaszolni bármilyen agresszióra

  A NATO képes és kész válaszolni bármilyen agresszióra

  Az észak-koreai nukleáris és ballisztikus rakétaprogram fenyegetést jelent a NATO-ra és a partnerországokra, az atlanti szövetség azonban képes és kész válaszolni bármilyen agresszióra – jelentette ki Jens Stoltenberg, a katonai szervezet főtitkára kedden Brüsszelben.

 • Putyin és Trump mindenképp találkozik Vietnamban

  Putyin és Trump mindenképp találkozik Vietnamban

  Mindenképp tárgyal majd egymással Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök a vietnami Da Nangban, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezetének csúcstalálkozóján – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden Moszkvában.

 • Kiszáll a szlovák piacból a Ringier Axel Springer

  Kiszáll a szlovák piacból a Ringier Axel Springer

  Eladja szlovákiai nyomtatott sajtó érdekeltségeit, köztük a legeladottabb szlovák napilapnak számító Novy Cas bulvárlapot a Ringier Axel Springer médiaház – jelentette a tranzakcióban érintett felek közléseire hivatkozva a Hospodárské Noviny (HN) pozsonyi gazdasági-közéleti napilap kedden.