EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,89 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Egy kismamát is megvert a másfél éves kislányt cigarettáztató férfi

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a budapesti férfit, aki még május 25. napján pesterzsébeti lakásán ölébe ültette, és cigarettáztatta 1,5 éves unokahúgát, amiről egy videó is készült.

Az ügyben a sértett gyermek édesanyját,  azaz a férfi testvérét már korábban kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a mostani újabb gyanúsítás közlésére az elkészült orvos-szakértői vélemény alapján került sor.


A szakvélemény ugyanis megállapította, hogy a férfi cselekménye alkalmas volt a sértett kislánynál akár 8 napon túl gyógyuló hörgőgörcs, asztmás roham, illetve másodfokú égési sérülések kialakítására, mely sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető – írja az Ügyészség.hu.

A férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van egy 2015-ben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és közúti veszélyeztetés bűntette miatt.

Júniusban azért hallgatták ki, mert a megalapozott gyanú szerint egy állapotos hölgyismerősét bántalmazta, és mivel ezt a bűncselekményét a Fővárosi Törvényszéken ellene folyamatban lévő ügyben elrendelt házi őrizetének tartama alatt és annak helyéül kijelölt lakásban követte el, ezért  döntött úgy a bíróság 2017. június 30. napján, hogy az újabb szándékos bűncselekménnyel történt gyanúsítása okán ismételten előzetes letartóztatásba helyezi – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek