2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy Nagy lány nagy álmai

Nagy Lili számos énekeseknek járó díj tulajdonosa, jazzfesztiválok fellépője és több zenekar énekesnője. A hódmezővásárhelyi énekes jelenleg a Kodolányi János Főiskola jazzének-előadóművész szakos hallgatója. Több neves művész segíti karrierjét, többek között Pély Barnabás.

Lili a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte tanulmányait. Akkoriban még csak magánúton tanult énekelni, nem gondolta, hogy a zene fogja kitölteni az életét. Az iskola elvégzése után egy zenetábor jelentette számára az áttörést. A sándorfalvai táborban találkozott először Pély Barnával, aki a szárnyai alá vette és biztatta, hogy jelentkezzen a Kodolányi János Főiskolára, hiszen szívesen tanítaná.


Lili mindene a zene, ebből szeretne megélni. Szólóban és zenekarral is fellép.

A tanulás meg is hozta a sikert. 2015-ben kiemelkedő magánének-tanulmányi eredményéért, valamint több művészeti ágban is felmutatott sikereiért megkapta a Kenéz Ernő operaénekes és Kenéz-Heka Etelka lovag, költő, énekes zenei alapítványa által adományozott Gyűrű-díjat.

Lili Pély Barna biztatására jelentkezett a jazzének-szakra.

2016-ban sikerült kijutnia a VIII. Nemzetközi Jazzfesztiválra, ahol rangos, nemzetközi zsűri értékelte az énekesek produkcióját. Nagy Lili elnyerte a legjobb énekesnek járó díjat, ami hatalmas kitüntetésnek számít a szakmában. A zsűriben Magyarországot Sárik Péter dzsesszzongoraművész képviselte, akinek annyira megtetszett Lili hangja, hogy meginvitálta a vásárhelyi énekest márciusi budapesti koncertjére vendégénekesnek.

Lili nem csak szólóban jeleskedik. Zenekari munkássága a New Balance zenekarral indult. A banda több nagy városi rendezvényen fellépett és szép sikereket aratott. A formáció ma már nem zenél együtt, Lili jelenleg a WorldWide formáció tagja.

Nagy Lili nagy álma, hogy a zenéből tudjon megélni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.