EUR: 323,74 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy Nagy lány nagy álmai

Nagy Lili számos énekeseknek járó díj tulajdonosa, jazzfesztiválok fellépője és több zenekar énekesnője. A hódmezővásárhelyi énekes jelenleg a Kodolányi János Főiskola jazzének-előadóművész szakos hallgatója. Több neves művész segíti karrierjét, többek között Pély Barnabás.

Lili a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte tanulmányait. Akkoriban még csak magánúton tanult énekelni, nem gondolta, hogy a zene fogja kitölteni az életét. Az iskola elvégzése után egy zenetábor jelentette számára az áttörést. A sándorfalvai táborban találkozott először Pély Barnával, aki a szárnyai alá vette és biztatta, hogy jelentkezzen a Kodolányi János Főiskolára, hiszen szívesen tanítaná.


Lili mindene a zene, ebből szeretne megélni. Szólóban és zenekarral is fellép.

A tanulás meg is hozta a sikert. 2015-ben kiemelkedő magánének-tanulmányi eredményéért, valamint több művészeti ágban is felmutatott sikereiért megkapta a Kenéz Ernő operaénekes és Kenéz-Heka Etelka lovag, költő, énekes zenei alapítványa által adományozott Gyűrű-díjat.

Lili Pély Barna biztatására jelentkezett a jazzének-szakra.

2016-ban sikerült kijutnia a VIII. Nemzetközi Jazzfesztiválra, ahol rangos, nemzetközi zsűri értékelte az énekesek produkcióját. Nagy Lili elnyerte a legjobb énekesnek járó díjat, ami hatalmas kitüntetésnek számít a szakmában. A zsűriben Magyarországot Sárik Péter dzsesszzongoraművész képviselte, akinek annyira megtetszett Lili hangja, hogy meginvitálta a vásárhelyi énekest márciusi budapesti koncertjére vendégénekesnek.

Lili nem csak szólóban jeleskedik. Zenekari munkássága a New Balance zenekarral indult. A banda több nagy városi rendezvényen fellépett és szép sikereket aratott. A formáció ma már nem zenél együtt, Lili jelenleg a WorldWide formáció tagja.

Nagy Lili nagy álma, hogy a zenéből tudjon megélni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.