2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy Nagy lány nagy álmai

Nagy Lili számos énekeseknek járó díj tulajdonosa, jazzfesztiválok fellépője és több zenekar énekesnője. A hódmezővásárhelyi énekes jelenleg a Kodolányi János Főiskola jazzének-előadóművész szakos hallgatója. Több neves művész segíti karrierjét, többek között Pély Barnabás.

Lili a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végezte tanulmányait. Akkoriban még csak magánúton tanult énekelni, nem gondolta, hogy a zene fogja kitölteni az életét. Az iskola elvégzése után egy zenetábor jelentette számára az áttörést. A sándorfalvai táborban találkozott először Pély Barnával, aki a szárnyai alá vette és biztatta, hogy jelentkezzen a Kodolányi János Főiskolára, hiszen szívesen tanítaná.


Lili mindene a zene, ebből szeretne megélni. Szólóban és zenekarral is fellép.

A tanulás meg is hozta a sikert. 2015-ben kiemelkedő magánének-tanulmányi eredményéért, valamint több művészeti ágban is felmutatott sikereiért megkapta a Kenéz Ernő operaénekes és Kenéz-Heka Etelka lovag, költő, énekes zenei alapítványa által adományozott Gyűrű-díjat.

Lili Pély Barna biztatására jelentkezett a jazzének-szakra.

2016-ban sikerült kijutnia a VIII. Nemzetközi Jazzfesztiválra, ahol rangos, nemzetközi zsűri értékelte az énekesek produkcióját. Nagy Lili elnyerte a legjobb énekesnek járó díjat, ami hatalmas kitüntetésnek számít a szakmában. A zsűriben Magyarországot Sárik Péter dzsesszzongoraművész képviselte, akinek annyira megtetszett Lili hangja, hogy meginvitálta a vásárhelyi énekest márciusi budapesti koncertjére vendégénekesnek.

Lili nem csak szólóban jeleskedik. Zenekari munkássága a New Balance zenekarral indult. A banda több nagy városi rendezvényen fellépett és szép sikereket aratott. A formáció ma már nem zenél együtt, Lili jelenleg a WorldWide formáció tagja.

Nagy Lili nagy álma, hogy a zenéből tudjon megélni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.