EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Külföld

Egy olasz bank 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek

A legnagyobb olasz bank, az Unicredit 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek – közölte szerdán maga a pénzintézet.

A bank közleménye szerint a hackertámadás csak olyan ügyfeleket érint, akiknek személyi hitelük van a pénzintézetnél, s adataikhoz egy meg nem nevezett külső kereskedelmi partneren keresztül fértek hozzá a támadók.

A pénzintézet arról számolt be, hogy tavaly szeptemberben és októberben, majd idén júniusban és júliusban érte támadás a bank rendszerét. A bank szerint az ügyfelek jelszavaihoz nem fértek hozzá a hackerek, de személyes adataikhoz, nevekhez, születési adatokhoz és nemzetközi számlaszámokhoz valószínűleg igen.

Az Unicredit feljelentést tesz az ügyben, és intézkedik a biztonsági rés befoltozása érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb életeket követelve terjed “vámpírhisztéria”

  Újabb életeket követelve terjed “vámpírhisztéria”

  Már Malawi második legnagyobb városát is elérte a vérszívó élőholtaktól való babonás félelem által szított erőszak, Blantyrében lincselő bandák megöltek két embert, akiket azzal vádoltak, hogy vámpírok – közölte a rendőrség csütörtökön.

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.