2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Külföld

Egy olasz bank 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek

A legnagyobb olasz bank, az Unicredit 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek – közölte szerdán maga a pénzintézet.

A bank közleménye szerint a hackertámadás csak olyan ügyfeleket érint, akiknek személyi hitelük van a pénzintézetnél, s adataikhoz egy meg nem nevezett külső kereskedelmi partneren keresztül fértek hozzá a támadók.

A pénzintézet arról számolt be, hogy tavaly szeptemberben és októberben, majd idén júniusban és júliusban érte támadás a bank rendszerét. A bank szerint az ügyfelek jelszavaihoz nem fértek hozzá a hackerek, de személyes adataikhoz, nevekhez, születési adatokhoz és nemzetközi számlaszámokhoz valószínűleg igen.

Az Unicredit feljelentést tesz az ügyben, és intézkedik a biztonsági rés befoltozása érdekében.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kína helyett Indiában fogják gyártani az iPhone-t

    Kína helyett Indiában fogják gyártani az iPhone-t

    Az Apple beszállítója, a tajvani Foxconn egymilliárd dolláros beruházással bővíti az Apple számára iPhone-készülékeket összeszerelő indiai üzemét annak érdekében, hogy oda telepítse át kínai gyártását.

  • Majommunka-mentesek lesznek a thaiföldi kókuszdiók!

    Majommunka-mentesek lesznek a thaiföldi kókuszdiók!

    Majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kereskedelmi forgalomba kerülő kókuszdiót a jövőben, miután állatvédők a makákók kizsákmányolásával vádolták meg a helyi kókuszipart, és egyes amerikai, brit és holland áruházláncok levették polcaikról a thaiföldi kókuszdiót.