EUR: 323,95 Ft
CHF: 287,88 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Zalaegerszeg

Egy tonna adományt nyert az állatmenhely

A Fedor és a MiscanTo közös júniusi adományakcióját, vagyis az 500 kilogramm kutyatápot és az 500 kilogramm állatalmot a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület és Állatmenhely nyerte meg , zalai állatszeretők lájkjainak és összefogásának köszönhetően.

Szomorú tény, hogy az utóbbi időben elvadult a helyzet, olvasható a menhely weboldalán, hiszen a felelőtlen, állataikat megunt gazdik zsákba csomagolt cicákkal és menhely elé kikötött kutyákkal várják az ott dolgozókat. Az állatmenhely felhívja a figyelmet, hogy ha valaki nem tudja elhelyezni az állatát családi-baráti körön belül, akkor szóljon az állatvédő szervezeteknek hetekkel azt megelőzően, mire az állat helyzetét meg kell oldani, vagy próbáljanak meg új gazdát találni, és ha végképp csak a menhely marad megoldásként, ezen idő alatt a hiányzó védőoltásokat is lehet pótolni, illetve az ivartalanításról gondoskodni.


Már biztonságban: kidobott kutyus családból csak ő maradt életben
Fotó: Inhof András

Ha nincs a kutyának, cicának betegségek elleni oltása, a menhelyeken könnyen elpusztulhat e védelem nélkül, az már késő, ha a menhelyen kapja meg ezeket.

Az állatmenhely az előző évekhez hasonlóan idén is hosszított nyári nyitvatartással várja a kutya- és cicabarátokat.

Július 1-jétől:
Hétfőtől csütörtökig:
9.30-tól 16.00-ig.

Péntektől vasárnapig:
9.30-tól 18.00-ig.
(Mindennap 11.30 és 13.30 között etetés miatt zárva tart!)

Sétáltatni:
9.30–11.30 és 13.30–17.30 között

Kánikula esetén:
15.30–17.30 között.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.