2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Egyéb Zalaegerszeg

Egy tonna adományt nyert az állatmenhely

A Fedor és a MiscanTo közös júniusi adományakcióját, vagyis az 500 kilogramm kutyatápot és az 500 kilogramm állatalmot a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület és Állatmenhely nyerte meg , zalai állatszeretők lájkjainak és összefogásának köszönhetően.

Szomorú tény, hogy az utóbbi időben elvadult a helyzet, olvasható a menhely weboldalán, hiszen a felelőtlen, állataikat megunt gazdik zsákba csomagolt cicákkal és menhely elé kikötött kutyákkal várják az ott dolgozókat. Az állatmenhely felhívja a figyelmet, hogy ha valaki nem tudja elhelyezni az állatát családi-baráti körön belül, akkor szóljon az állatvédő szervezeteknek hetekkel azt megelőzően, mire az állat helyzetét meg kell oldani, vagy próbáljanak meg új gazdát találni, és ha végképp csak a menhely marad megoldásként, ezen idő alatt a hiányzó védőoltásokat is lehet pótolni, illetve az ivartalanításról gondoskodni.


Már biztonságban: kidobott kutyus családból csak ő maradt életben
Fotó: Inhof András

Ha nincs a kutyának, cicának betegségek elleni oltása, a menhelyeken könnyen elpusztulhat e védelem nélkül, az már késő, ha a menhelyen kapja meg ezeket.

Az állatmenhely az előző évekhez hasonlóan idén is hosszított nyári nyitvatartással várja a kutya- és cicabarátokat.

Július 1-jétől:
Hétfőtől csütörtökig:
9.30-tól 16.00-ig.

Péntektől vasárnapig:
9.30-tól 18.00-ig.
(Mindennap 11.30 és 13.30 között etetés miatt zárva tart!)

Sétáltatni:
9.30–11.30 és 13.30–17.30 között

Kánikula esetén:
15.30–17.30 között.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.