EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Nyíregyháza

Egyre szebb a Bujtos!

A szemet gyönyörködtető természeti környezetben nagyszerű szabadidős tevékenységeknek ad otthont a Bujtosi Városliget, és hamarosan egy egyedülálló építmény helyszíne lesz.

Kosárpálya és játszótér várja a kicsiket én nagyokat (Fotó:Kohut Árpád)

A Bujtosi Városliget alig néhány percre található Nyíregyháza belvárosától, mesebeli környezettel, gazdag növény- és állatvilággal rendelkezik, „alapzaja” a madárcsicsergés, kosárlabdapályával, valamint kondiparkkal büszkélkedhet, és most már egy hatalmas modern játszótérrel és labirintussal is gazdagabb. Az évek során teljesen kiépült, attraktív környezetben minden korosztály megtalálja a számára kikapcsolódást jelentő pontot, és hamarosan városszerte is egyedülálló lesz.


Bujtosi-tó (Fotó:Kohut Árpád)

Mégpedig azért, mert elkezdődött annak a kilátónak a tervezése, amelyet a Nyírerdő Zrt. – a város vezetésével történt többszöri egyeztetés után – a Bujtosi-tó partjára épít. Az építmény várhatóan 30 méter magas lesz, több kilátószinttel, és fából, illetve rétegelt-ragasztott tartók felhasználásával készül. A talajmechanikai vizsgálat már folyamatban van, légi felvételeink pedig azt is megmutatják, milyen káprázatos látvány tárulhatna elénk a kilátóból.

A labairintus után kilátó is fog épülni (Fotó:Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.