EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Egyéb Győr

Egyre több és jobb helyen parkolhatnak a buszok

Tovább javultak az autóbusz-parkolás feltételei Győrben, ugyanis nemrég adták át azt az ötállásos új megállóhelyet, amely közvetlenül a Jedlik híd mellett található, az élményfürdő közelében.

– A Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő előtti parkoló nem alkalmas autóbuszok fogadására, ezért a környéken gyakran parkoltak szabálytalanul a buszok – indokolta Radnóti Ákos alpolgármester, miért döntöttek egy újabb, immár a harmadik autóbusz-parkoló megvalósításáról.


Tágas, ingyenes, csak buszoknak!
Fotó: O. Jakócs Péter

Az útkezelő szervezet vezetője Prédl Antal elmondta: nagy teherbírású bazaltbetonból építették meg a parkolót, amely a Jedlik híd járdájához kapcsolódik, így a buszról leszálló utasok gyalogosan biztonságosan közelíthetik meg az élményfürdőt vagy indulhatnak el a Belváros irányába. Ledes lámpákkal korszerűsítették a környék közvilágítását, ezért este is biztonságos a parkoló.

A sofőrök számára tájékoztató táblákat helyeztek el a Híd és a Töltésszer utcában, s ha foglalt a parkoló, a GPS-adatok alapján könnyen megtalálják a Magyar Vilmos utca melletti murvás parkolót vagy a Széchenyi híd alatti autóbusz-parkolót.

Ideális hely a buszok parkolására
Fotó: O. Jakócs Péter

Radnóti Ákos kitért arra is, hogy a három kulturált buszparkoló mellett 15 perces le- és felszállóhelyek vannak a Rába Hotel előtt és a Móricz Zsigmond rakparton, s utána az autóbuszok a GPS-adatok alapján könnyen megtalálják a végleges megállóhelyeket.

S bár értelemszerűnek kellene lennie, de mi is leírjuk: a most átadott parkolót az autóbuszok ingyenesen használhatják, személygépkocsival érkezők nem vehetik igénybe, ellenőrzésre és büntetésre számíthat az, aki szabálytalankodik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.