EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Győr

Egyre több és jobb helyen parkolhatnak a buszok

Tovább javultak az autóbusz-parkolás feltételei Győrben, ugyanis nemrég adták át azt az ötállásos új megállóhelyet, amely közvetlenül a Jedlik híd mellett található, az élményfürdő közelében.

– A Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő előtti parkoló nem alkalmas autóbuszok fogadására, ezért a környéken gyakran parkoltak szabálytalanul a buszok – indokolta Radnóti Ákos alpolgármester, miért döntöttek egy újabb, immár a harmadik autóbusz-parkoló megvalósításáról.


Tágas, ingyenes, csak buszoknak!
Fotó: O. Jakócs Péter

Az útkezelő szervezet vezetője Prédl Antal elmondta: nagy teherbírású bazaltbetonból építették meg a parkolót, amely a Jedlik híd járdájához kapcsolódik, így a buszról leszálló utasok gyalogosan biztonságosan közelíthetik meg az élményfürdőt vagy indulhatnak el a Belváros irányába. Ledes lámpákkal korszerűsítették a környék közvilágítását, ezért este is biztonságos a parkoló.

A sofőrök számára tájékoztató táblákat helyeztek el a Híd és a Töltésszer utcában, s ha foglalt a parkoló, a GPS-adatok alapján könnyen megtalálják a Magyar Vilmos utca melletti murvás parkolót vagy a Széchenyi híd alatti autóbusz-parkolót.

Ideális hely a buszok parkolására
Fotó: O. Jakócs Péter

Radnóti Ákos kitért arra is, hogy a három kulturált buszparkoló mellett 15 perces le- és felszállóhelyek vannak a Rába Hotel előtt és a Móricz Zsigmond rakparton, s utána az autóbuszok a GPS-adatok alapján könnyen megtalálják a végleges megállóhelyeket.

S bár értelemszerűnek kellene lennie, de mi is leírjuk: a most átadott parkolót az autóbuszok ingyenesen használhatják, személygépkocsival érkezők nem vehetik igénybe, ellenőrzésre és büntetésre számíthat az, aki szabálytalankodik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Balázs: Nincs szükség uniós egységre a migráció kérdésében

    Orbán Balázs: Nincs szükség uniós egységre a migráció kérdésében

    Európa történelmileg, földrajzilag, kulturálisan és gazdaságilag is jó értelemben véve megosztott kontinens, ezért nincs szükség egységre az Európai Unióban (EU) a migráció kérdését illetően, ha pedig ezt elfogadjuk, akkor meg lehet keresni azokat a pontokat, amelyekben mégis egyet tudunk érteni – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

  • Slytract – Erős visszatérés

    Slytract – Erős visszatérés

    A 2005-ben alakult miskolci metál formáció hosszabb szünet után jelentkezett új videoklipjével. A visszatérés olyan jól sikerült, hogy pár nap leforgása alatt komoly felkéréseket kapott a banda, például a Cannibal Corpse előtt is felléphetnek a nyár folyamán Budapesten.