2020. január 29., szerda
Adél

Belföld

Egyre több ország tartja helytelennek az ellenőrizetlen tömeges migrációt

A kormány arra számít, hogy egyre elfogadottabb lesz az illegális bevándorlással kapcsolatos magyar álláspont, és egyre több ország tartja helytelennek az ellenőrizetlen tömeges migrációt – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Bakondi György kijelentette: egyre több olyan ország van, amely részben nemzeti intézkedésekkel, részben pedig az Európai Unió fórumain érvényesíti azt az álláspontot, miszerint az ellenőrizetlen tömeges illegális migráció nem jó, az unió határain kívül kell ellenőrizni a bevándorlókat, és csak az léphet be, aki valóban politikai menedéket kér, ugyanis ellenkező esetben beláthatatlan következményekre kell számítani.


“Arra számítunk, hogy az ügyeket így vizsgáló államok száma növekedni fog, és a magyar álláspont egyre elfogadottabbá válik” – tette hozzá.

Összegzése szerint az Európába tartó migráció három fő iránya közül a Líbiából Olaszország felé és az Észak-Afrikából Spanyolország felé vezető útvonalon egyértelmű a bevándorlás növekedése a tavalyihoz képest, míg a balkáni útvonalon növekedés nincs, de egy folyamatos, “sok irányt felvevő”, “a védett útvonalakat kerülgető” mozgás a jellemző.

Kapcsolódó Cikkek