EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb Győr

Elfoglalták a gyermekek Győrt!

Idén ünnepelte tizedik születésnapját a Győrkőcfesztivál, amelyből nincs még egy az országban! A gyermekek legnagyobb győri ünnepe ebben az évben vélhetően minden eddigi rekordot megdöntött.

A búcsú mindig fájdalmas, akkor is, ha tudjuk: egy év múlva újra lesz Győrkőcfesztivál! Merthogy ennek a hagyománynak soha nem szabad véget érnie, az is biztos! Az idei fesztivál után pedig pláne nem, mert vélhetően soha nem voltak még annyian kíváncsiak a rendezvényre, mint most.


Borkai Zsolt polgármester átadta a város kulcsát a gyerekeknek
Fotó: Marcali Gábor

A Győrkőcfesztivál régóta garancia az önfeledt gyermekkacajra, a mókára, a játékra és a soha el nem múló élményekre. Tíz éve már annak, hogy Kocsis Roziék megálmodták és megvalósították, mára pedig már az ország minden szegletéből jönnek a családok. Sőt, a Győrkőcfesztivál híre határokon túlra is eljut, rengetegen jönnek a  történelmi Magyarország területétől is.

A gumicsizma bringa örök sláger
Fotó: Beledi Márta

Már a hét elején is nagy volt a készülődés, díszítették a várost, készültek a helyszínek, érkeztek a mutatványosok, árusok, kézművesek és a finomságokat kínálók sokasága is. A Baross utca megtelt mosolygós gyermekfotókkal, az elmúlt tíz évből válogattak a szervezők.


Pénteken pedig végre megkezdődött a nagy születésnapi Győrkőcfesztivál! A köszöntőt szokás szerint Borkai Zsolt, a város polgármestere mondta, aki idén is örömmel adta át jelképesen Győrt a gyermekeknek. A 100 Folk Celsius zenekar a kicsiknek és a szülőknek is kellemes perceket szerzett. A tűzijáték a nyitónap fénypontja volt, rengetegen gyűltek össze a Dunakapu téren.

Szombaton az összes helyszín telt házzal üzemelt. Anyukák, apukák, családi barátok állnak be a sorokba, hogy a gyerekek minél előbb kipróbálhassanak mindent, amit csak szeretnének. Ugyanis mindennek az ára csupán egy mosolygós fénykép volt a regisztrációs pultoknál.

A Széchenyi téren a vizes játékoké volt a főszerep
Fotó: Marcali Gábor

Nehéz lenne felsorolni azt a sok-sok remek játékot, ügyességi feladatot vagy éppen vizes mókát, amely mindenkire várt ezekben a napokban. Amerre a szem ellátott a Belvárosban, mindenhol szülinapi dekorációk, piros-fehér ruhás önkéntesek, kirakodóvásár, játékok. Jövőre veletek, ugyanitt, Győrben, a Győrkőcön, már a tizenegyediken!

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.