2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Külföld

Elfogták a láncfűrészes támadót

Svájcban elfogták a láncfűrészes támadót, aki két nappal korábban a német határ közelében fekvő Schaffhausenben több embert megsebesített – közölték a hatóságok szerdán.

A svájci ügyészség beszámolója szerint Zürich közelében fogták el, mintegy hatvan kilométerre attól a biztosítási irodától, ahol hétfőn előbb két embert megsebesített. A helyszínen két ember sokkot kapott, míg egy harmadik könnyebben megsérült a rendőrségi művelet során. A férfinél elfogásakor két felajzott számszeríj volt, illetve egy tegezként szolgáló zacskó, benne kihegyezett vesszőkkel.


Mintegy 300 rendőrt mozgósítottak a tettes őrizetbe vételre, akit korábban többször elítéltek a svájci fegyvertörvény megsértése miatt, illetve ismert volt arról, hogy mentális problémái vannak. A hatóságok elfogásához kérték a lakosság segítségét. Fényképét is nyilvánosságra hozták, amelyen egy 190 centiméter magas, kopasz, ápolatlan megjelenésű férfi volt látható. Számos bejelentés érkezett, ami végül elvezetett őrizetbe vételéhez a Zürich melletti Thalwilben. Nem tanúsított ellenállást.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított miért támadott meg több embert láncfűrésszel, a nyomozók ugyanakkor azt mondták, hogy a támadás összefüggésben lehet azzal, hogy a férfi ügyfele annak a biztosítónak, amelynek irodájában az incidens történt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Csíplek

  A nap képe: Csíplek

  Elképesztő látványban lehetett részük Anglia partjainál azoknak a búvároknak, akik egy gigantikus medúza mellett úszhattak. Az ember nagyságú állat mellett úszó kutatók bevallása szerint megrázó, de ugyanakkor csodálatos érzés volt karnyújtásnyira úszni a veszélyes élőlénytől, amely akár komoly sérüléseket is okozhatott volna csípésével.

 • Milliókat ért a Titanic-relikvia

  Milliókat ért a Titanic-relikvia

  Egy titokzatos műgyűjtő vágya vált valóra azzal, hogy egy, a Titanichoz köthető relikviával bővült gyűjteménye. A brit licitáló, aki egy barátja nevében vett részt az árverésen, a hajó egyik túlélőjének világító sétabotját szerezte meg 62 500 dollárért (18,1 millió forint) egy Rhode Island-i aukción.

 • Boris Johnson az új brit miniszterelnök

  Boris Johnson az új brit miniszterelnök

  A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé.