2020. július 13., hétfő
Jenő

Külföld

Elfogták a láncfűrészes támadót

Svájcban elfogták a láncfűrészes támadót, aki két nappal korábban a német határ közelében fekvő Schaffhausenben több embert megsebesített – közölték a hatóságok szerdán.

A svájci ügyészség beszámolója szerint Zürich közelében fogták el, mintegy hatvan kilométerre attól a biztosítási irodától, ahol hétfőn előbb két embert megsebesített. A helyszínen két ember sokkot kapott, míg egy harmadik könnyebben megsérült a rendőrségi művelet során. A férfinél elfogásakor két felajzott számszeríj volt, illetve egy tegezként szolgáló zacskó, benne kihegyezett vesszőkkel.


Mintegy 300 rendőrt mozgósítottak a tettes őrizetbe vételre, akit korábban többször elítéltek a svájci fegyvertörvény megsértése miatt, illetve ismert volt arról, hogy mentális problémái vannak. A hatóságok elfogásához kérték a lakosság segítségét. Fényképét is nyilvánosságra hozták, amelyen egy 190 centiméter magas, kopasz, ápolatlan megjelenésű férfi volt látható. Számos bejelentés érkezett, ami végül elvezetett őrizetbe vételéhez a Zürich melletti Thalwilben. Nem tanúsított ellenállást.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított miért támadott meg több embert láncfűrésszel, a nyomozók ugyanakkor azt mondták, hogy a támadás összefüggésben lehet azzal, hogy a férfi ügyfele annak a biztosítónak, amelynek irodájában az incidens történt.

Kapcsolódó Cikkek