EUR: 337,29 Ft
CHF: 315,42 Ft
2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Belföld

Elfogták a tiszalöki késelőt – Margit: Már lemondtam a fiamról

Ötnapi bujkálás után elkapták Szentesi Zsoltot, aki megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét. A férfi éhesen, szomjasan hazatért az édesanyjához, ahol a rendőrség tegnap délután egy rutinellenőrzés során rábukkant.
– Hát itt vagy, fiam? – kérdezte a falfehérré vált asszony. – Itt – érkezett a szűkszavú válasz, és a férfi már nyújtotta is a kezét a nyomozóknak, akik azonnal megbilincselték.

– A fiam éhes volt és szomjas, pénz nélkül bujkált. Pontosan tudta, hogy vasárnap mikor érkezem haza, velem akart találkozni – mondta a Lokálnak az anya. – Eszébe sem jutott ellenállni, egy pillanat alatt felmérte, hogy nincs esélye. Pedig már lemondtam róla, hogy élve viszontlátom őt. Sajnálom, amit a fiam az élettársa családjával tett, de annak örülök, hogy épségben előkerült és vállalja tettéért a felelősséget.


A rendőrség komolyan vette a késelő kézre kerítését. Napközben többször, de még hajnalban is felkeresték az édesanyját, hátha nála bujkál. Az anya fekete humorára jellemző, hogy miközben a rendőrség hajtóvadászatot indított Szentesi Zsolt ellen ellen, ő kiírta annak közösségi oldalára: nem élek, ne írjatok.

– Tíz perc se telt el, és itt nyüzsgött nálam a rendőrség – mondta mosolyogva az anya. – Mindig is elleneztem a fiam és az élettársa, G. Andrea kapcsolatát. Zsolti már az előtt levelezett a kislányával, Vanesszával, hogy hozzájuk költözött. Később az egész város tudta, hogy a lány összemelegedett Zsoltival, mégsem történt semmi. Miután Vanessza terhes lett, és hazament az abortuszról, az anyja a mosogatóba verte a fejét, mert továbbra is a fiamat szerette. Zsolti ezért ment a gyámügyre, kérte, vegyék el az anyjától a lányt. Hiába.


A megkéselt háromgyermekes édesanyát közben kiengedték a kórházból, ám ő is bujkálni kényszerült. Péntek óta egy ismerőse házában húzta meg magát, mert retteg volt élettársa bosszújától.

– Tényleg elkapták Szentesi Zsoltot? Nagyon örülök, hogy véget ér ez a rémálom. Szerencséje van, mert ha én kaptam volna el, rosszabbul jár – lelkendezett Balogh János, a gyerekek édesapja. A jó hírre kisfia, Jancsika is ujjongani kezdett.

– De jó, nem kell félnünk többet Zsoltitól. Korábban arra is volt példa, hogy fejszével betörte az összes ablakunkat, utána pedig anyukámat fojtogatta. Akkor ő most élete végéig börtönben lesz, ugye? – reménykedett a kisfiú.

Újraépíti az életét az anya

G. Andrea, a megkéselt édesanya a Lokáltól tudta meg a jó hírt.

„Fel se fogom, hogy elfogták a volt élettársamat. Hatalmas kő esett le a szívemről, végre nyugodtan alhatok, és a gyerekeknek sem kell rettegniük. Hogy mit fogok csinálni ezután? Zsolt azon a kedd éjszakán lerombolta a biztonságos világunkat, a gyerekeimmel ezt próbálom újra felépíteni.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Ugrásszerűen nőtt a kistermelői piacok száma

  Ugrásszerűen nőtt a kistermelői piacok száma

  A helyi termelői piacok száma hét év alatt a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett – mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön. Nagy István szerint ez a vidék saját erőforrásainak fokozott használatát és munkaerő megtartó erejét jelenti.

 • Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje

  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje

  Eljött a keresztény-konzervatív zöldpolitika ideje, Európának olyan klímapolitikát kell folytatnia, amely nem a legszegényebb országokra terheli a klímasemleges gazdasági átállás költségeit – jelentette ki Varga Judit igazságügy-miniszter a Politico című, európai ügyekkel foglalkozó hírportálon megjelent véleménycikkében.

 • Üzletággá fejlődött a börtönbiznisz

  Üzletággá fejlődött a börtönbiznisz

  Rátelepedtek és üzletággá fejlesztették a fogvatartottak és elítéltek kártérítési rendszerét a “balliberális körökhöz és a Soros-hálózat által finanszírozott” ügyvédi irodák – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.