2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Szolnok

Elindult a nyári diákmunkaprogram

Július elsejétől indult a Nemzetgazdasági Minisztérium által idén is meghirdetett nyári diákmunkaprogram, amely a 16 és 25 év közötti diákoknak biztosít nyári munkalehetőséget a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.

Idén összesen 2,3 milliárd forint támogatási összeg áll rendelkezésre, amely körülbelül 25-30 ezer diák bérét fedezi. Százszázalékos támogatás maximum két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, napi hatórás munkavégzés esetén. A szakképzett diákok a munkával akár havi 120 ezer 750 forintot, a szakképzettséggel nem rendelkezők 95 ezer 625 forintot vihetnek haza egy hónapban.


A szakképzett diákok akár havi 120 ezer 750 forintot vihetnek haza

A program célja, hogy a diákok munkatapasztalatot és jövedelmet szerezzenek. Tavaly több mint 26 ezer diák vett részt a programban. Idén is van esély erre; június 19-én kezdődik a regisztráció az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.

 • Sportkomplexumot avattak

  Sportkomplexumot avattak

  Műfüves labdarúgópályán, műanyag burkolattal ellátott kosárlabdapályán, rekortán futócsíkon és egy szabadtéri kondiparkban is sportolhatnak mostantól a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjai.