EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Ózd

Elismerés a gyógyításért, az emberségért

A Semmelweis-napon a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is ünnepeltek az egészségügyi dolgozók. Ózdon is elismeréseket vehettek át a kiemelkedő tevékenységet végző dolgozók.

Az Almási Balogh Pál Kórházban megtartott rendezvényen dr. Bélteczki János megbízott igazgató az egészségügyi dolgozók mindennapi munkájának fontosságáról beszélt.


Fotó: lokál
Képalá: Riz Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy két lánya is az egészségügyben dolgozik

Az ünnepségen dr. Soós László főorvos, dr. Fazekas Ágnes szakorvos és dr. Nagy-Kismarcziné Gulyás Margit főnővér kapott tárgyjutalmat az önkormányzattól, további tizenkét dolgozó pedig az egészségügyi intézmény kitüntetését vehette át.

Fotó: Lokál
Képalá: Elismerések jártak a szakmaiságért, az emberségért

Az év osztályának odaítélt vándorplakettet dr. Bogdán Rajcs Sándor, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa kapta. Az osztályon országosan is ismert szakorvosok nyújtanak kiváló teljesítményt a térségi betegek gyógyításában.


Riz Gábor országgyűlési képviselő a helyszín után a közösségi oldalon is méltatta az ünnepelteket: „Az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban köszöntöttük az egészségügyi dolgozókat a Semmelweis Nap alkalmából. Ők azok, akik születésünktől a halálunkig végigkísérik az életünket. Az ő személyes felkészültségük, áldozatvállalásuk működteti azt a nagy rendszert, amit egészségügynek nevezünk. A nap 24 órájában, télen-nyáron azért vannak, hogy mi számíthassunk rájuk a bajban. A baj, legyen az kicsi vagy nagy, előbb vagy utóbb, de eljön. Teszik a dolgukat, nem kérdezve, hogy Te ki vagy. Nehéz, embert próbáló munka az övék. Ne csak e napon, hanem mindig, ha találkozunk a bajban, annyit mondjunk: Köszönjük a segítséget! Köszönjük az emberséget.”

Fotó: Lokál
Képalá: Riz Gábor képviselő (jobbra) és Bélteczki János főorvos, mb. főigazgató is köszöntötte az egészségügy képviselőit

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.