2017. november 24., péntek
Emma

Egyéb Ózd

Elismerés a gyógyításért, az emberségért

A Semmelweis-napon a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is ünnepeltek az egészségügyi dolgozók. Ózdon is elismeréseket vehettek át a kiemelkedő tevékenységet végző dolgozók.

Az Almási Balogh Pál Kórházban megtartott rendezvényen dr. Bélteczki János megbízott igazgató az egészségügyi dolgozók mindennapi munkájának fontosságáról beszélt.


Fotó: lokál
Képalá: Riz Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy két lánya is az egészségügyben dolgozik

Az ünnepségen dr. Soós László főorvos, dr. Fazekas Ágnes szakorvos és dr. Nagy-Kismarcziné Gulyás Margit főnővér kapott tárgyjutalmat az önkormányzattól, további tizenkét dolgozó pedig az egészségügyi intézmény kitüntetését vehette át.

Fotó: Lokál
Képalá: Elismerések jártak a szakmaiságért, az emberségért

Az év osztályának odaítélt vándorplakettet dr. Bogdán Rajcs Sándor, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa kapta. Az osztályon országosan is ismert szakorvosok nyújtanak kiváló teljesítményt a térségi betegek gyógyításában.


Riz Gábor országgyűlési képviselő a helyszín után a közösségi oldalon is méltatta az ünnepelteket: „Az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban köszöntöttük az egészségügyi dolgozókat a Semmelweis Nap alkalmából. Ők azok, akik születésünktől a halálunkig végigkísérik az életünket. Az ő személyes felkészültségük, áldozatvállalásuk működteti azt a nagy rendszert, amit egészségügynek nevezünk. A nap 24 órájában, télen-nyáron azért vannak, hogy mi számíthassunk rájuk a bajban. A baj, legyen az kicsi vagy nagy, előbb vagy utóbb, de eljön. Teszik a dolgukat, nem kérdezve, hogy Te ki vagy. Nehéz, embert próbáló munka az övék. Ne csak e napon, hanem mindig, ha találkozunk a bajban, annyit mondjunk: Köszönjük a segítséget! Köszönjük az emberséget.”

Fotó: Lokál
Képalá: Riz Gábor képviselő (jobbra) és Bélteczki János főorvos, mb. főigazgató is köszöntötte az egészségügy képviselőit

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.