EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Elloptak 40 kiló díjnyertes sajtot, a gyártó megtalálói jutalmat tűzött ki

Egy brit sajtüzem 500 font (173 ezer forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki segít visszaszerezni 40 kiló ellopott díjnyertes cheddar sajtot.

Az angolok egyik legkedveltebb sajtjának számító cheddarból két 20 kilós díjnyertes tömböt a díjat igazoló oklevéllel együtt loptak el egy sátorból a múlt hét végén egy mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításról, amelyet a világhírű sajtféleség szülőhelye, Cheddar falu közelében, Yeovilben rendeztek.


A negyven kiló sajtot alapesetben 5-600 fontért lehetne eladni a boltokban, az oklevéllel együtt azonban a termék akár több ezer fontot is érhet – közölte a megtalálói jutalmat felajánló Wyke Farms ügyvezető igazgatója.

A sajtüzem vezetője, Rich Clothier szerint a díjnyertes cheddar ellopását alaposan megtervezhették, mert két ilyen nehéz, együtt egy kisebb bőröndnyi tömböt nem lehet elrejteni egy kézitáskában vagy a ruha alatt és a többi kiállított termékhez a tolvajok nem nyúltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.