EUR: 310,39 Ft
CHF: 270,94 Ft
2017. szeptember 26., kedd
Jusztina

Belföld

Elmenekülnek a menekültek elől

Az utóbbi években egyre több holland és belga állampolgár telepedik le Magyarországon, mert elegük van a bevándorlókból és biztonságban szeretnének élni – írja a Demokrata. A lap négy dél-dunántúli településen kérdezett hollandokat és belgákat, hogy miért tartják Magyarországot hazájuknál vonzóbb országnak.

A megkérdezettek válaszaiból kiderült, sokan közülük azért választják Magyarországot, mert itt nyugalom van és itt biztonságban érzik magukat.

A hollandok eddig főleg a tízmillió forintnál olcsóbb ingatlanokat keresték, nyaralási céllal, de már egyre többen jönnek, akik hazánkban szeretnének élni, és a drágább ingatlanokat keresik. Az utóbbi két évben egyre több olyan holland és belga vevőm van, aki határozottan kimondja: Magyarországon szeretnék leélni az életüket, mert Orbán Viktor nem engedi be az országba a migránsokat. Egy belga házaspár nemrég Pécsre látogatott, és nagyon csodálkoztak, hogy nem látnak az utcákon migránsokat és szabadon tudnak sétálni. Azóta ideköltöztek” – mondta Dr. Horváthné Farkas Edit, az Abszolútház Ingatlanközvetítő iroda vezetője a lapnak.

Albertha Johanna Rombout és Galli Imre a Tolna megyei Bátaszéken élő holland-magyar házaspár szerint is nyugodtabb nálunk az élet.

Hollandiában rengeteg a bevándorló, sok a rablás, óriási problémákat okoz a kábítószer-kereskedelem és majdnem mindennap történik egy gyilkosság. Rotterdamban vannak olyan negyedek, ahová a rendőrség sem mer bemenni. A kormány nem ellenőrzi, ki jön be az országba, így évekig illegálisan tartózkodhat ott bárki. Régen azért volt jobb a helyzet, mert a bevándorlók akkor még dolgoztak, de a mostani fiatalok már nem akarnak” – idézi a Demokrata Imre szavait.

A kérdésre, hogy Magyarország hogyan jelenik meg a holland hírekben, azt válaszolja, hogy bírálják a magyar kormányt, mert hazánk nem fogadja be a migránsokat.

Mintha nem akarnák észrevenni, hogy a hollandok többsége sem szeretne több bevándorlót. Sok holland dicséri Orbán Viktort” – teszi hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Letolvajozzák Vonát a háta mögött

  Letolvajozzák Vonát a háta mögött

  Vona Gábor elleni lázadásról írt a Ripost múlt pénteken, miután korábban bejutottak a radikális Jobbik siófoki frakcióülésére. A lap szerint Vonát tolvajként emlegetik, amiért ellopta a párt lelkét, miközben Volner János frakcióvezető azért került partvonalra, mert a párt új Főnöke, Simicska Lajos nagyvállalkozó “buta rendőrnek” tartja.

 • A devizahiteleseken segített a kormány

  A devizahiteleseken segített a kormány

  Magyarországon 2002 után a szocialista kormány megszüntette a korábbi otthonteremtési rendszert. Ez a devizahitelezés felé terelte a magyar családokat, aminek eredményeként a lakossági devizahitelek összege több mint százszorosára emelkedett.

 • Amikor az ebédpénz visszajár

  Amikor az ebédpénz visszajár

  Több mint 3 millió forintos kötbért kénytelen fizetni a tömeges ételmérgezést okozó Gyermekmenza Kft. az óbudai önkormányzatnak, amit az megoszt a szülőkkel.