EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Szekszárd

Elnevezik a zártkerti és külterületi közterületeket

Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése legutóbbi ülésén jóváhagyta a szekszárdi zártkerti és külterületi közterületek elnevezésével kapcsolatos ütemtervet.

A zártkertekben és a külterületeken egyre többen élnek, ezért fontos ezen közterületek elnevezése. Ez abban is segítséget jelent, hogy baj esetén a mentők, a rendőrség vagy a katasztrófavédelem gyorsabban jusson a helyszínre. Ács Rezső polgármester javasolta, hogy az elnevezések miatt szükséges okmányok cseréje, kiváltása ingyenes legyen.

Az elnevezést igénylő közterületeket helyszíni bejárással tervezik meghatározni a következő években. Az ezzel kapcsolatos lakossági felhívást a Szekszárdi Vasárnapban és a város honlapján is közzéteszik. Az elnevezésekkel kapcsolatos javaslatokról a lakóktól és a Szekszárdi Civil Kerekasztaltól is véleményt kérnek.

A következő években nevet kapnak a szekszárdi tanyás külterületek
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.