EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Aktuális

Először lép fel Magyarországon a The Hot Sardines dzsesszformáció

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében először lép fel Magyarországon az amerikai The Hot Sardines dzsesszformáció pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A mások mellett Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Charlie Parker, Ron Carter, Miles Davis és Herbie Hancock örökségén nevelkedett formáció eddig leginkább az Egyesült Államokban koncertezett, Európában csak néhány helyszínen álltak színpadra.


“Most nagyon izgatottak vagyunk, hogy ilyen fantasztikus és gyönyörű helyszínen játszhatunk a Duna mellett, igazán különleges élmény lesz” – mondta Evan Palazzo, a zenekar vezetője és zongoristája az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A formáció az utóbbi két évben Chicagótól Londonig több mint 150 koncertet adott, köztük a Newporti és Montreali Dzsesszfesztiválon és olyan kultikus New York-i dzsesszklubokban, mint a Joe’s Pub vagy a Bowery Ballroom.

A zenekar jól ismert régi dallamokat gazdagít mai hangzással, de otthonosan mozognak a különböző stílusokban és hitelesen idézik meg a New York-i kocsmák, a párizsi kabarék és a New Orleans-i dzsesszklubok világát.

“Az 1920-as, 1930-as évek énekesei mind nagy hatással voltak ránk, de nagyon szeretjük az improvizációt, hiszen a dzsessz minden alkalommal más és más. Ezeket a dalokat már 100 éves játsszák, de annyi öröm és változatosság van bennük, hogy nem lehet kétszer ugyanúgy előadni” – mondta Elizabeth Bougerol énekesnő.

A zenekar péntek este egy koncertet ad a Margitszigeten.

Kapcsolódó Cikkek