EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Extra

Előzetesben maradhat Lópici fia

A Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárját, Szilágyi Istvánt saját fia verte meg néhány héttel ezelőtt. Pétert akkor egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték súlyos testi sértés miatt, az ügyészség azonban indítványozza, hogy további két hónapig maradjon rács mögött.

Szilágyi István megborotválkozott és a közérzete is jobb az elmúlt néhány hétben
Fotó: Lokál

Az ország Lópici Gáspárjaként híressé vált színész ma már azt mondja, jól van, bordái sem sajognak, sőt, néhány nappal ezelőtti szemműtétjéből is felgyógyult. Sérülései, amelyeket korábban fia okozott neki, amikor brutálisan megverte, a néhány hét alatt, amióta Pétert előzetesben tartják, teljesen rendbe jöttek. A Lokál meglátogatta az idős színészt, aki továbbra is azt vallja, nem a fia tehet a történtekről, inkább önmagát okolja. – Az egész egy félreértés volt. Azt hiszem, elbeszéltünk egymás mellett. Ő szeretne újra megházasodni és két gyereket is akar, van egy barátnője. Én pedig csak annyit mondtam neki, hogy rendben, de össze kell szedje magát, mert a házunk nem alkalmas egyelőre erre. Biztosan rosszat mondtam – mentegette fiát az idős színész, majd hirtelen elhallgatott. Pityi bácsi felesége, Humenyánszky Jolán szobrászművész mindeközben mosolyogva bólogatott és legalább háromszor megkérdezte, hogy van-e információnk arról, mikor mehet haza a fiuk.


– Többször is próbáltunk bemenni, de valamiért nem sikerült bejutnunk. Végül feladtuk. Nem tudja, mikor jön haza? Valaki azt mondta, néhány nap és jön. Várjuk már nagyon – mondta az idős asszony. – Nem is volt itt semmi, a Pista csak ráesett a farakásra – tette hozzá elgondolkodva az asszony, az idős színész pedig fejét leszegve bólogatott. – Csak véletlen volt, mi régen is csak játszottunk. Amikor fiatal volt, megkértem, hogy inkább rajtam vezesse le a dühét, ne idegeneken, hogy ne kerüljön bajba. Bár kértem már korábban is, hogy már ne bántson, mert öreg vagyok, de most is csak ez történt, játszottunk, baleset volt – hebegett Lópici.

Mint ismert, a 79 éves színész három bordája eltört, zúzódott az arca, sípcsontján is több sérülés keletkezett, miután fia, Péter brutálisan megverte június elején. A rendőrség június 10-én harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, ez viszont néhány nap múlva lejárna. A házaspárnak azonban, úgy tűnik, jóval tovább, legalább a nyár végéig várnia kell a férfira. A rendőrségi nyomozás ugyanis már lezárult, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig vádemelési javaslattal küldte tovább a súlyos testi sértés ügyét az ügyészségre. Lapunkkal az ügyészség hivatalos válaszában közölte, hogy az előzetes meghosszabbítását tervezik. – Az illetékes kerületi ügyészség a múlt héten indítványt tett a gyanúsított előzetes letartóztatásának további kettő hónappal történő meghosszabbítására – mondta dr. Bagoly Bettina sajtószóvivő.


A színész és felesége néhány hete, amikor az orvostól igyekeztek hazafelé. Lópici három bordája eltört Fotó: Cser Dániel

A Lokál megkérdezte Makai Gábor klinikai szakpszichológust, vajon mi lehet az oka annak, hogy a színész tűri és viseli a bántalmazást, ahelyett, hogy külön költöznének fiuktól. – Nehéz a hasonló helyzetekre észszerű magyarázatot találni. A patológiás (abnormális – a szerk.) kötődés azonban felül tudja írni az észérveket. Az áldozat elkezd kötődni a másikhoz, ami sok esetben a túlélést szolgálja. Ezek az emberek ki vannak éhezve a jóra, a biztonságra, a támogatásra. Ha egyszer-egyszer dicséretet kapnak, úgy fel tudják nagyítani, hogy azt érzik, minden rendben van, és inkább viselik a megaláztatást, adott esetben bántalmazást. Emiatt egyfajta függőség alakul ki. A másik ember által élik meg saját magukat, mert annyira törékeny az énképük, hogy önmagukat szélsőségesen leértékelik. A bántalmazó félben látják a stabilitást, még akkor is, ha ez fizikai erőszakkal is együtt jár, mert ez kisebb kár nekik, mint az, amit feltételeznek, hogy történik velük, ha kilépnek ebből a kapcsolatból – mondta a szakember.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Két héttel Gesztesi Károly halála után a műsorvezető egy újabb bejegyzést osztott meg közösségi oldalán, amiben elárulta, hogy barátai mennyit segítenek neki, hogy feldolgozza azt a mérhetetlen fájdalmat, amit volt férje és gyermekének édesapja elvesztése miatt érez.

  • Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian ismét megmutatta testét Mexikóban, tengerparti fürdőzés közben. A valóságshow sztár egy teljes napot töltött a strandon egy bronzszínű, egyrészes fürdőruhában, ami kevesebbet takar testéből, mint egy bikini.