EUR: 308,14 Ft
CHF: 267,56 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Külföld

Elpusztult a világ fogságban élő legöregebb lamantinja

Mindössze egy nappal a 69. születésnapja után elpusztult a világ fogságban élő legöregebb lamantinja egy floridai akváriumban – közölte a South Florida Museum.

Az intézmény közleménye szerint a Snooty nevű állat vasárnap pusztult el, valószínűleg egy szerencsétlen baleset következtében, amelyet alaposan kivizsgálnak a következő napokban. A jelek szerint a lamantinnak valahogy sikerült beúsznia az otthonául szolgáló akvárium egy általában lezárt, karbantartásra szolgáló részébe.

A bradentoni múzeumhoz tartozó Parker Manatee Aquarium személyzetét lesújtotta a hír. Az intézmény zárva marad, amíg kiderítik, hogy mi is történt pontosan. Az akvárium többi lamantinja jól van.

Magas kora ellenére Snooty jó egészségnek örvendett, naponta nagyjából 35 kilogramm zöldséget evett meg, hogy megőrizze 450 kilogrammos testsúlyát. Szerette üdvözölni a látogatóit, és örömmel szerepelt a kameráknak.

Az akvárium dolgozói szombaton egy gyümölcsökből és zöldségekből készített tortával lepték meg a lamantint, amelyet több ezer látogató köszöntött fel a 69. születésnapján.

Snooty 1948-ban jött a világra egy miami akváriumban, a világ fogságban született első lamantinjaként. Egy évvel később került a bradentoni múzeumba, ahol több mint egymillió látogató arcára csalt mosolyt az elmúlt évtizedekben. Az állat rajongói a Facebookon is búcsút vettek kedvencüktől egy Snootynak szentelt oldalon.

Az elmúlt években többször is felröppent a hír, hogy az állat elpusztult és egy fiatalabb példánnyal helyettesítették, ám a múzeum minden alkalommal elhessegette a pletykákat.

A halál pontos okának megállapítása érdekében az állatot fel fogják boncolni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  Különleges ajándékkal lepte meg a Land Rover a legendás brit sztárszakácsot, Jamie Olivert. A hatalmas múlttal rendelkező autógyár egy olyan továbbfejlesztett terepjárót készített a séfnek, amivel ezen túl bármikor és bárhol tud sütni.

 • Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Van az a mondás, hogy nagy az Isten állatkertje. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak a 26 éves amerikai fiúnak a húzása, aki közösségi oldalán próbált értékesíteni 500 gramm marihuánát.

 • Franciaországban törvény készül az utcai szexuális zaklatás büntetésére

  Franciaországban törvény készül az utcai szexuális zaklatás büntetésére

  Nők százezrei emeltek szót Franciaországban a közösségi oldalakon a szexualitás zaklatás és erőszak témájában Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya óta, a kormány pedig törvénytervezetet készít elő az utcai molesztálás büntetésére, a szexualitás zaklatás elévülési idejének meghosszabbítására és a gyerekek jobb védelmére.