2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Eltűntnek hitték az apjától lopó Ferikét

Egy bűnbanda kihasználta a gyámsági felügyeletre szoruló Ferikét, hogy a szülei otthon rejtegetett 25 millió forintját ellophassák. A fiúnak ezután Amerikába, egy útra szóló repülőjegyet vettek, hogy soha ne tanúskodhasson ellenük.

/Fotó: Illusztráció – Profimedia

Nincs ember, aki Pusztaszemesen ne ismerné Ferike történetét. A gyámságra szoruló, kisegítő iskolát végzett fiút egy profi tolvajbanda hálózta be, hogy kifoszthassák a szüleit. Ferike ugyanis kikotyogta, hogy a szülei sok pénzt tartanak otthon a garázsban elásva. Ezt hallva Mercédesz, a Svájcból hazatért prostituált eljátszotta, hogy a fiú tetszik neki. A nő azt állította, ő egy szegény sorsú erdélyi lány, aki ötmillió forinttal tartozik az otthoni nehézfiúknak. Az élete múlhat azon, hogy hamar megadja az adósságát. Ferike elhitte, hogy az apja pénze megmentheti a szerelmét.


A banda tagjai meglesték, hogy Ferike édesanyja elment az állatokat megetetni, majd a garázsban kiásták a dobozokba rejtett 25 millió forintot. Többek közt autót, számítógépet, gáztűzhelyet és díszburkolatot vásároltak belőle.

– Le vagyok döbbenve azon, ami történt – mondta Ferike édesapja, Molnár Ferenc. – Január 3-án tűnt el a fiam, három nap múlva bejelentettem a rendőrségen, mondtam, hogy gyámságra szorul, valószínűleg bűncselekmény áldozata lett. Erre azt felelték, hogy felnőtt ember a fiam, oda megy, ahová akar. Átverői arra is rávették, hogy a balatonföldvári kapitányságon jelentkezzen be, hogy jól van, új életet kezdett. Egy olyan tolvajbanda hálózta be, amelynek tagjai évek óta narkóval, prostitúcióval és betörésekkel is foglalkoztak. A fiam szerelmes volt, könnyen rávették, hogy működjön közre a lopásban. Még útlevelet is kiváltottak neki, Amerikába, egy útra szóló repülőjegyet vettek, amelyen március 17-i indulás szerepelt. A fiam egyedül nem képes gondoskodni magáról, Amerikában talán meg is halt volna, ha nincs, aki odafigyeljen rá. Ezért is szerencse, hogy az utazásra már nem maradt idő.


Molnár Ferenc elmondása szerint azért nem bankban tartotta a pénzért, mert nem bízik a pénzintézetekben. Az édesapa azt ígéri, hogy ha a jelenleg előzetesben ülő „zsiványok” kiszabadulnak, számon kéri rajtuk a pénzét.

Kapcsolódó Cikkek