2020. január 25., szombat
Pál

Extra

Elveszítheti hat gyerekét Attila

Kilátástalan helyzetbe került a hat gyermekét egyedül nevelő Berki Attila. Az ikerterhes feleségét tragikus körülmények között elvesztő férfit most az fenyegeti, hogy fedél nélkül marad. Háza ugyanis életveszélyessé vált.

Nem telik el úgy nap, hogy Berki Attila ne mesélne hat gyermekének valamit elhunyt édesanyjukról, Ilonáról. Van, hogy a megismerkedésük történetét adja elő, de sokszor mesél arról is, hogy milyen jó, türelmes és gondos édesanya volt. Mint ismert, Ilona épp vizsgálatra igyekezett tavaly szeptemberben, nyolc hónapos várandósan, amikor elütötte őt és 16 éves lányát a 83-as főúton egy amerikai katona. A kislány felépült, az édesanyát és az ikermagzatokat azonban nem tudták megmenteni. Attila azóta egyedül él hat gyermekével, akiket segélyből és családi pótlékból tart el. A házat belülről kicsinosította, kifestette, ami rossz volt, megjavította. De sajnos az öreg ház nem bírja tovább.


– Amikor Ilonát elgázolta az amerikai katona, a helyszínelés idejére pont a mi utcánkba terelték a forgalmat. Egy kamion megrongálta a kéményünket. Azt helyreállítottuk, de statikailag valami baj történhetett, mert megrepedt a fal és a tető is beázik. Attól rettegek, hogy valamelyik éjszaka a fejünkre omlik az egész – mondta az édesapa, akinek főállású apaként ott kellett hagynia munkahelyét.

A legnagyobb félelme azonban az, hogy ha a házuk lakhatatlanná válik, ami bármelyik pillanatban bekövetkezhet, a gyámhivatal azonnal elveszi tőle gyermekeit, akik állami gondozásba kerülnének, abba pedig, úgy érzi, belehalna.


– Gyerekkorom óta dolgozom, sosem kértem segítséget senkitől, de a gyerekeimért megteszem. Nem szégyellem kimondani, hogy ha nem oldódik meg a lakhatásunk valahogyan, akkor elveszítem azt is, ami megmaradt nekem. A tragédia után sok segítséget, támogatást kaptunk, amiért nagyon hálás is vagyok. De megint kilátástalan helyzetben vagyunk – folytatta a férfi, s hozzátette: azt remélte, hogy az amerikai konzul a híradásokból tudomást szerez arról, hogy egy amerikai NATO-katona elgázolt egy ikerterhes asszonyt, és talán valamilyen módon támogatják majd a félárván maradt gyerekeket, ez azonban a mai napig nem történt meg.

Aki a családnak szeretne segíteni, az 59800084-15177357-es bankszámlaszámra utalhat anyagi támogatást.

Kapcsolódó Cikkek