2020. július 04., szombat
Ulrik

Külföld

ENSZ: Tíz migránsból csak három menekült

Felmérést készített az Egyesült Nemzetek Szervezete, amelyből egyértelműen kiderül, amit eddig is sejtettünk: az Európába érkezők közül a többség gazdasági bevándorló. A felmérésből kiderül, hogy tíz emberből mindössze három menekül háború elől.

Már az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) is kimondja, hogy valójában a legtöbb migráns nem háború elől menekül. A szervezet menekültügyi főbiztosa megbízásából készült egy felmérés, amely alaposan elemzi a bevándorlást. A jelentés leszögezi, hogy a jövevényeknek többnyire nincs közük a háború sújtotta országokhoz, java részük jobb megélhetést remél az európai országoktól.


A közzétett anyagból kiderül, hogy a migráció legfőbb forrása Líbia, ugyanis az ország 2011 óta instabil, ezért több százezren vállalkoznak arra, hogy átkeljenek a Földközi-tengeren. A jelentés szerint jelenleg egymillió ember várakozik az észak-afrikai országban, hogy átjuthasson Európába.

Az onnan érkezők Olaszország partjait veszik célba, azonban a mediterrán ország már képtelen befogadni a menekülteket. Az idén eddig 84 830 ember érkezett, ami 19 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben a periódusban. Az átkelést 2108 migráns nem élte túl.

Az ENSZ szerint a hatalmas tömeg miatt nemcsak az embercsempészet, hanem a prostitúció is virágzik, egyre több kameruni és nigériai nő esik áldozatul a szervezett bűnözésnek.

Kapcsolódó Cikkek