EUR: 337,09 Ft
CHF: 315,21 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Hódmezővásárhely

Épülnek, szépülnek a rendelők

A Településfejlesztési Operatív Program köszönhetően uniós forrásból újulhatnak meg Hódmezővásárhelyen az orvosi rendelők. Mintegy 352 millió forint jut a Széchenyi téri, Agyag, Tornyai és Rárósi utcai háziorvosi rendelők felújítására.

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a napokban tartott sajtónyilvános bejárást a Tornyai és Rárósi utcai rendelőknél.

A Rárósi utcai orvosi rendelőn már most látható, hogy milyen nagy mértékű átalakuláson megy keresztül, ugyanis a munkálatok 75 százalékával már végzett a kivitelezésért felelős cég. Az épület 68 millió forintból újul meg.


A külső homlokzaton lesz legszembetűnőbb a változás a Tornyai utcai rendelő esetében.

A 47 millió forintból megvalósuló Tornyai utcai rendelő esetében egy kábel miatt másfél hónapos csúszás várható, de a generálkivitelezésért felelős cég ügyvezetője, Hajdú József elmondta, hogy szeretnék októberre befejezni a munkálatokat.

Már októberre elkészülhet a Tornyai utcai rendelő.

A felújítás után mindkét épület teljesen akadálymentesített lesz, megváltozik a megközelíthetőségük, valamint külön parkolót is kapnak az orvosi rendelők.

Külön betegfektető hely is létesül a Rárósi utcai rendelőnél.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.