EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Hódmezővásárhely

Épülnek, szépülnek a rendelők

A Településfejlesztési Operatív Program köszönhetően uniós forrásból újulhatnak meg Hódmezővásárhelyen az orvosi rendelők. Mintegy 352 millió forint jut a Széchenyi téri, Agyag, Tornyai és Rárósi utcai háziorvosi rendelők felújítására.

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a napokban tartott sajtónyilvános bejárást a Tornyai és Rárósi utcai rendelőknél.

A Rárósi utcai orvosi rendelőn már most látható, hogy milyen nagy mértékű átalakuláson megy keresztül, ugyanis a munkálatok 75 százalékával már végzett a kivitelezésért felelős cég. Az épület 68 millió forintból újul meg.


A külső homlokzaton lesz legszembetűnőbb a változás a Tornyai utcai rendelő esetében.

A 47 millió forintból megvalósuló Tornyai utcai rendelő esetében egy kábel miatt másfél hónapos csúszás várható, de a generálkivitelezésért felelős cég ügyvezetője, Hajdú József elmondta, hogy szeretnék októberre befejezni a munkálatokat.

Már októberre elkészülhet a Tornyai utcai rendelő.

A felújítás után mindkét épület teljesen akadálymentesített lesz, megváltozik a megközelíthetőségük, valamint külön parkolót is kapnak az orvosi rendelők.

Külön betegfektető hely is létesül a Rárósi utcai rendelőnél.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.