EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Belföld

Erdőből, vízből teremtenek gasztronómiát

Jót főzni, csak jó minőségű, természetes alapanyagokból lehet, és hogy ez mennyire igaz, már másodjára rendezik meg a „Termelői gasztronómia a kerek erdőben” elnevezésű programot Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben.

Idén július 8-án lesz a rendezvény, amelynek célja, hogy a természetben megtalálható kiemelkedő minőségű nyersanyagokra épülő gasztronómiát bemutassa.

A rendezvényen az egri Macok Bisztró, a szilvásváradi Sáfrány Pisztrángos, a mónosbéli Sándor Tamás bükki sajtkészítő mellett a szomolyai Hegyi-Kaló Pincészet, valamint a virágoskúti Rózsa Péter biogazda is bemutatkozik.

– A gasztronómiának a termelőkkel közösen a környezetünkben megtalálható kiemelkedő nyersanyagokra kell építenie, legyen szó akár sajtról, halról, borról, húsokról, zöldségekről vagy gyümölcsökről. Enélkül ugyanis sohase lesz gasztronómiai felemelkedés Magyarországon – mondta Macsinka János, a Macok Bisztró séfje.

Kapcsolódó Cikkek