2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Erős földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek keleti részét

Nagy erejű, 6,5-es földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek keleti részét csütörtökön – jelentette be a helyi földtani intézet.

Egyelőre nem érkezett jelentés anyagi kárról és áldozatokról. Linel Villalobos, az intézet munkatársa a DZMM manilai rádióadónak nyilatkozva mindazonáltal azt mondta, hogy “károkkal és utórengésekkel számolunk”. “Szökőárveszély nincs” – tette hozzá.

A rengés epicentruma a Leyte tartománybeli Jaro városának közelében volt, a fővárostól, Manilától körülbelül 558 kilométerre délkeletre.

Villalobos szerint a földrengést a közeli Taclobanban, Palóban and Cebuban is érezték, de intenzitása addigra 5-ös erősségűre csökkent.

Kapcsolódó Cikkek

 • Migránsok tombolnak Európában

  Migránsok tombolnak Európában

  Továbbra sem lehet sikeres integrációról beszélni a Nyugat-Európában élő migránsokkal kapcsolatban. Rongálás, épületfoglalás és gyilkosság is szerepel a bevándorlók bűnlajstromán, de a német külügyminiszter továbbra is szétosztaná őket Európában.

 • Ursula von der Leyen meghosszabbítaná a brexit határidejét

  Ursula von der Leyen meghosszabbítaná a brexit határidejét

  Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter szerint szükség esetén több időt kell biztosítani a Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről folytatott tárgyalások folytatásához, akár a Brexit határidejének meghosszabbításával – közölték uniós források hétfőn Brüsszelben.

 • Németh Zsolt: Egyedülálló műfajt teremtett a szabadegyetem

  Németh Zsolt: Egyedülálló műfajt teremtett a szabadegyetem

  Egyedülálló műfajt teremtett az idén 30 éves Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos), amikor ötvözte a szabadegyetemi és a fesztiváljelleget – mondta az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke hétfőn, a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján.