2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Dunaújváros

Erősítés és fiatalítás az Acélbikáknál

A következő szezonban új edzői stáb irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák szakmai munkáját, ám nem csupán a trénerek, hanem a játékosok tekintetében is megújul a DAB csapata. 

Az elmúlt hetekben folyamatosan személyi változásokról, régi-új edző és játékosok érkezéséről szállingóznak hírek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának háza tájáról. Az már korábban eldőlt, hogy David Musial lesz a csapat vezetőedzője, akinek munkáját a dunaújvárosi együttesnél jelentős sikereket elért Vladimir Matejov segíti. Rajtuk kívül a játékosállományban is több változást jelentettek be a közelmúltban. A 2017/2018-as szezonban Dunaújvárosban folytatja pályafutását a kapusposzton játszó Rok Sztojanovics, aki a szlovén bajnok Jesenice csapatából érkezik az Acélbikákhoz. Visszatérő játékost üdvözölhetnek a szurkolók Hetényi Péter személyében: a hátvéd a Debrecen csapatában játszott az előző idényben. Szintén új érkező a cseh balszélső, Jakub Izacky, aki a kanadai korosztályos bajnokságban is kipróbálta magát.


Gebei Gergely (feketében) a tengerentúlról tér vissza Dunaújvárosba

Ferencvárosi kitérő után ismét az Acélbikák színeiben folytatja pályafutását Erdélyi Tamás, akire hátvédként számíthat a dunaújvárosi csapat. A csatárok között szlovén légióssal erősített a DAB, Aljaz Ogrizek személyében, aki a Celje együttesét cseréli fel az Acélbikák csapatára. A vezetőedző rajtuk kívül Danil Skripets játékára is számíthat, hiszen az ukrán hátvéd is a dunaújvárosi légiósok sorát erősíti. Két fiatal tehetség is Dunaújváros mellett tette le a voksát: Gebei Gergely és Makovics Bence egyaránt Dunaújvárosban ismerkedett meg a jégkorong alapjaival, majd az észak-amerikai korosztályos bajnokságban csiszolták tovább tudásukat, a következő szezonban pedig a DAB felnőttcsapatában kamatoztathatják tengerentúli tapasztalataikat. A csapat augusztus 17. és 20. között Poprádon, egy hatcsapatos nemzetközi felkészülési tornán hangolódik a következő szezon kihívásaira.

Kapcsolódó Cikkek