EUR: 305,49 Ft
CHF: 268,89 Ft
2017. július 28., péntek
Szabolcs

Külföld

Észak-Korea: Mi a békét akarjuk megőrizni!

Újabb közleményt adott ki az észak-koreai külügyminisztérium, miután ismét fokozódott a nemzetközi feszültség a kommunista ország és az Egyesült Államok, valamin annak szövetségesei között.

Mint ismert, a KNDK hadserege sikeresen rakétatesztet hajtott végre július 4-én, amikor a Hvaszong-14 típusú ballisztikus rakétája 39 perc alatt elérte a 2802 kilométeres távolságot, és pontosan a kijelölt célba talált. Phenjan azt állította, hogy ezzel a fegyverrel a világ bármely pontjára képes csapást mérni.

Phenjan állítja: a Hvaszong-14 ballisztikus rakéta védekező fegyver, nem támadó – Fotó: EPA

 

A phenjani külügyminisztérium közleménye szerint ezzel a lehetőséggel Észak-Korea megőrizheti a régió békéjét, csakhogy az USA ezt fenyegetésnek vette, és arra készül, hogy növelje az KNDK-ra már így is hatalmas súllyal nehezedő nemzetközi nyomást.

Éppen ezért hangsúlyozza most Észak-Korea, hogy a kontinentális ballisztikus rakétája nem fenyegetés, hanem lehetőség arra, hogy megvédje szuverenitását, és megakadályozza az Egyesült Államokból érkező ellenséges politikát, valamint a háborús veszélyeztetést.

“Napjainkban számos nukleáris fegyveres állomás létezik világszerte, de az USA csupán Észak-Koreáét tartja fenyegetőnek. A KNDK-nak nem volt más lehetősége rá nehezedő nemzetközi nyomásban, minthogy fejlessze a ballisztikus rakétáit. Ez az egyetlen lehetőségünk arra, hogy megbirkózzunk az Egyesült Államok nukleáris fenyegetésével. ” – áll a közleményben, amely arra is kitér, hogy a Hvaszong-14 nem támadó, hanem védekező fegyver.

Kim Dzsong Un elégedett volt a rakétateszttel – Fotó: EPA

Észak-Korea szerint az USA mostantól megfontoltabb lesz, ha fellépésre készülne Észak-Korea ellen. Phenjan reméli, a Hvaszong-14 segít megőrizni a békét, és elkerülni a nukleáris háborút.

“Eljött az ideje annak, hogy az Egyesült Államok átrendezze stratégiai nézőpontját a KNDK-val szemben, és feladja eddigi ellenséges politikáját, valamint véget vessen a nukleáris fenyegetésnek és a zsarolásnak”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Levágott péniszével dobálta a rendőröket

  Egy őrjöngő, önkívületi állapotban lévő férfihoz riasztották a rendőrséget Chicagoban. Nem kizárt, hogy az önmagából, meztelenül randalírozó ámokfutó valamilyen drog hatása alatt lehetett, ugyanis amikor az egyenruhások megpróbálták lecsillapítani, az szó nélkül rátámadott a szolgálatot teljesítő járőrökre.

 • Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  Terrorizmus: Változott a célpontok kiválasztása és az elkövetési mód is

  A Migrációkutató Intézet szerint az elmúlt hónapokban elkövetett európai dzsihadista ösztönzésű merényletek nem csupán azt jelzik, hogy Európában egyre gyakrabban fordulnak elő hasonló indíttatású terrorista akciók, hanem változás észlelhető a célpontok kiválasztásában és az elkövetési módban is.

 • Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  Dízelbotrány: Egy Porsche is fennakadt a szűrőn

  A Porsche autógyárnak vissza kell hívnia a 3,0 literes dízelmotorral rendelkező Cayenne modelleket a motor emissziós értékeit módosító szoftver miatt – jelentette be csütörtökön Alexander Dobrindt német szövetségi közlekedési miniszter.