2020. július 16., csütörtök
Valter

Külföld

Észak-Korea: Mi a békét akarjuk megőrizni!

Újabb közleményt adott ki az észak-koreai külügyminisztérium, miután ismét fokozódott a nemzetközi feszültség a kommunista ország és az Egyesült Államok, valamin annak szövetségesei között.

Mint ismert, a KNDK hadserege sikeresen rakétatesztet hajtott végre július 4-én, amikor a Hvaszong-14 típusú ballisztikus rakétája 39 perc alatt elérte a 2802 kilométeres távolságot, és pontosan a kijelölt célba talált. Phenjan azt állította, hogy ezzel a fegyverrel a világ bármely pontjára képes csapást mérni.


Phenjan állítja: a Hvaszong-14 ballisztikus rakéta védekező fegyver, nem támadó – Fotó: EPA

 

A phenjani külügyminisztérium közleménye szerint ezzel a lehetőséggel Észak-Korea megőrizheti a régió békéjét, csakhogy az USA ezt fenyegetésnek vette, és arra készül, hogy növelje az KNDK-ra már így is hatalmas súllyal nehezedő nemzetközi nyomást.

Éppen ezért hangsúlyozza most Észak-Korea, hogy a kontinentális ballisztikus rakétája nem fenyegetés, hanem lehetőség arra, hogy megvédje szuverenitását, és megakadályozza az Egyesült Államokból érkező ellenséges politikát, valamint a háborús veszélyeztetést.


“Napjainkban számos nukleáris fegyveres állomás létezik világszerte, de az USA csupán Észak-Koreáét tartja fenyegetőnek. A KNDK-nak nem volt más lehetősége rá nehezedő nemzetközi nyomásban, minthogy fejlessze a ballisztikus rakétáit. Ez az egyetlen lehetőségünk arra, hogy megbirkózzunk az Egyesült Államok nukleáris fenyegetésével. ” – áll a közleményben, amely arra is kitér, hogy a Hvaszong-14 nem támadó, hanem védekező fegyver.

Kim Dzsong Un elégedett volt a rakétateszttel – Fotó: EPA

Észak-Korea szerint az USA mostantól megfontoltabb lesz, ha fellépésre készülne Észak-Korea ellen. Phenjan reméli, a Hvaszong-14 segít megőrizni a békét, és elkerülni a nukleáris háborút.

“Eljött az ideje annak, hogy az Egyesült Államok átrendezze stratégiai nézőpontját a KNDK-val szemben, és feladja eddigi ellenséges politikáját, valamint véget vessen a nukleáris fenyegetésnek és a zsarolásnak”.

Kapcsolódó Cikkek