EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,02 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Tatabánya

Eszközök a csecsemőosztálynak

A Szent Borbála Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya újabb eszközökkel gazdagodott az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület gyűjtése és adományozása jóvoltából. A koraszülöttrészleg egy nyitott inkubátort kapott, amelynek különlegessége, hogy képes tükrözni az anyaméhbeli állapotot. Található benne egy speciális fekvőfelület, vízágy, amely fel tud melegedni 37 fokig, ez imitálja az anyaméh állapotát. – Nemcsak a kialakítása egyedülálló, hanem a funkciója is, hiszen az anyaméh imitálásával a gyermek fejlődése még jobban felgyorsul – mondta el Nagy István, az egyesület elnöke.

Az intézményben évente mintegy 1500 újszülött jön világra. Minden tizedik szülésnél a vártnál korábban érkezik a baba, ellátásukhoz elengedhetetlen a korszerű eszközök háttere. Dr. Czelecz Zsuzsanna, a csecsemő- és gyermekosztály vezető főorvosa hozzátette: – Számos lehetőség közül választhattam volna, azért e mellett döntöttem, mert a jelenlegi inkubátoraink 19 évesek, így szükség volt új, modernebb készülékre. Nagy István elmondta, hogy az adomány jelentős része Tatabányához közeli cégek adakozásából jött össze. Elhozta egy olyan cég ajándékát is, amelynek anyagilag ugyan nem volt módja hozzájárulni a készülék megvásárlásához, azonban a négy játszószőnyeggel szeretnének örömet szerezni a kórházban gyógyuló nagyobb gyermekeknek. A Szent Borbála Kórház a harmadik intézmény, ahol ez a modern nyitott inkubátor szolgálja a csecsemők fejlődését.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.