2020. július 04., szombat
Ulrik

Extra Érd

Évadzáró szumó- és birkózóversenyek

Az Érdi Spartacus SE háza táján a vakáció kitörése sem okoz fennakadást, a versenyek ilyenkor is folytatódnak. Június második felében két helyszínen is érdekeltek voltak az érdi birkózók és szumósok.

Az egyik csoport Németország felé vette az irányt: Brandenburg volt ugyanis a helyszíne a német szumó Grand Prix-nek.


A Brandenburgban szerepelt érdi csapat: Tar Mihály egyesületi elnök, Berta Mike, Molnár Tamás, Végh Richard, Végh Artúr, Mezei Patrik, Sipos Boglárka, Délczeg József és Buzás Patrik

A magyar csapat szereplése egyértelműen sikeresnek mondható, hiszen a nyolcfős érdi különítmény minden tagja érmes, dobogós helyezéssel térhetett haza. Érdemes kiemelni közülük Molnár Tamást, aki nagyszerű taktikai érzékkel versenyzett és az azeri világbajnok legyőzésével bekerült a döntőbe, ahol a felnőtt 100 kilogrammos kategóriában első helyezést ért el.

A -100 kg nyertese, Molnár Tamás, mellette a 2. helyezett, Délczeg József

A nyílt kategóriában is döntőbe jutott, ahol a nála lényegesen termetesebb, idősebb, kiválóan szumózó lengyel ellenfelét legyőzve szintén a kategória élén végzett – a teremben tapsvihar tört ki, amikor megnyerte a végső mérkőzését.


A brandenburgi eredményhirdetés, középen nyílt kategória nagydíjasa, Molnár Tamás
Fotók: www.erdispartacus.hu

Eredmények:

–60 kg U–17 kat. Sipos Boglárka 1., –60 kg U–17 kat. Berta Mike 1., –80 kg U–17 kat. Végh Richárd 1., –80 kg U–17 kat. Mezei Patrik 2., +80 kg U–17 kat. Végh Artúr 3., –70 kg felnőtt kat. Buzás Patrik 3., –100 kg felnőtt kat. és open kat. Molnár Tamás 1., –100 kg felnőtt kat. Délczeg József 2.

Míg a nagyobbak Brandenburgban aratták sorban a győzelmeiket, a kisebbek Tatabányán a régiós centrumversenyen birkózásban igyekeztek helytállni. A feladat adott volt: a kisebb korosztálynak is tétmérkőzéseket kell vívnia, hiszen nagyon kevés ilyen alkalom jut nekik, így a versenyzési rutint mindenképp indokolt fejleszteni. A várttal ellentétben viszonylag sok versenyző gyűlt össze Tatabányán, így egyidejűleg két szőnyegen mentek a versenyek. Az érdi fiatalok szép eredményeket értek el, szinte mindenki dobogón vagy pontszerző helyen végzett.

Hazai eredmények:

Gyerek kategória: 29 kg Körtvélyesi Roland 5., 29 kg Szenicza Nimród 3., 38 kg Jakab Dániel 3., 38 kg Marczikovics Kovács Keve 5.

Diák I. kategória: 42 kg Kaszás Elza 1., 46 kg Kaszás Lilla 3., 46 kg Sipos Milán 2., 50 kg Gyenes Bence 2., 55 kg Hermann Norbert 2., Balogh András  3.

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.