EUR: 325,35 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb XVII.kerület

Évről évre modernebb a strand

Június közepén megnyitott az Újlak utcai uszoda strandja, ahol sok helyi vészeli át a nyári hőséget. A nyitásra ismét több fejlesztésen esett át a létesítmény, és további tervek vannak a felújításokra. Sőt, nem kizárt, hogy újabb medencékkel is bővül a kínálat, igaz, erre még biztosan éveket kell várni.

− A két szabadtéri medence falait időálló anyaggal festettük le. A vegyszeradagolót és az oldalsó korlátot is kicserélték − mondta lapunknak Nagy Attila, az Újlak utcai uszoda vezetője, mikor arról kérdeztük, mi minden változott a tavalyi strandszezonhoz képest a létesítményben. Kiemelte, az árak nem. − A közeli kutyafuttatóval közös kerítésszakaszt is rendbe hoztuk, hogy a kutyák ne tudjanak bejönni a strand területére. Megszépült a homokozó is, ahol az elkorhadt fakeretet kellett cserélni. Szerencsére eddig az időre nem panaszkodhatunk, és a szokásos táboroztatás is zajlik, hetente átlagosan négy-ötszáz gyerek érkezik hozzánk, és ők csak a táborosok.


Az uszoda részlegről elmondta, a korábbi beléptetőrendszert lecserélték, a karórát biléta váltotta és biztonságosabb, kulcsos rendszert vezettek be az öltözök használatához. A jövőbeni tervekről elárulta, a szellőzőrendszert az augusztus végi leálláskor takarítják ki, és a szivattyúkat mozgató motoros rendszert újítják fel a közeljövőben.

− Komoly átalakulás előtt áll a belső tér, a mosolygónak becézett üveges beugró részben egy álló és egy fekvő szolárium lesz − tette hozzá.


Nagy Attila megerősítette a helyi médiában megjelent hírt, miszerint az önkormányzat megrendelte az uszoda bővítésének terveit, de elmondása szerint az épülő sportcsarnok élvez prioritást. Ez már a sokadik terveztetési akció, és ha pozitív végeredménnyel zárul is, akkor is éveket kell még a megvalósulására várni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.