EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb XVII.kerület

Évről évre modernebb a strand

Június közepén megnyitott az Újlak utcai uszoda strandja, ahol sok helyi vészeli át a nyári hőséget. A nyitásra ismét több fejlesztésen esett át a létesítmény, és további tervek vannak a felújításokra. Sőt, nem kizárt, hogy újabb medencékkel is bővül a kínálat, igaz, erre még biztosan éveket kell várni.

− A két szabadtéri medence falait időálló anyaggal festettük le. A vegyszeradagolót és az oldalsó korlátot is kicserélték − mondta lapunknak Nagy Attila, az Újlak utcai uszoda vezetője, mikor arról kérdeztük, mi minden változott a tavalyi strandszezonhoz képest a létesítményben. Kiemelte, az árak nem. − A közeli kutyafuttatóval közös kerítésszakaszt is rendbe hoztuk, hogy a kutyák ne tudjanak bejönni a strand területére. Megszépült a homokozó is, ahol az elkorhadt fakeretet kellett cserélni. Szerencsére eddig az időre nem panaszkodhatunk, és a szokásos táboroztatás is zajlik, hetente átlagosan négy-ötszáz gyerek érkezik hozzánk, és ők csak a táborosok.


Az uszoda részlegről elmondta, a korábbi beléptetőrendszert lecserélték, a karórát biléta váltotta és biztonságosabb, kulcsos rendszert vezettek be az öltözök használatához. A jövőbeni tervekről elárulta, a szellőzőrendszert az augusztus végi leálláskor takarítják ki, és a szivattyúkat mozgató motoros rendszert újítják fel a közeljövőben.

− Komoly átalakulás előtt áll a belső tér, a mosolygónak becézett üveges beugró részben egy álló és egy fekvő szolárium lesz − tette hozzá.


Nagy Attila megerősítette a helyi médiában megjelent hírt, miszerint az önkormányzat megrendelte az uszoda bővítésének terveit, de elmondása szerint az épülő sportcsarnok élvez prioritást. Ez már a sokadik terveztetési akció, és ha pozitív végeredménnyel zárul is, akkor is éveket kell még a megvalósulására várni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.