2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Extra

Ezért akaszthatta fel magát a Linkin Park sztárja

Öngyilkos lett a Linkin Park sztárja, Chester Bennington. A zenész holttestére felesége talált rá. A tragédiához egy korábbi trauma és barátja, Chris Cornell halála is hozzájárulhatott. Ő is önkezével vetett véget az életének. Bennington három hete még Magyarországon lépett fel.

A TMZ szerint Los Angeles-i házában vetett véget életének Chester Bennington, a Linkin Park frontembere. Felakasztotta magát, holttestét pedig felesége találta meg. Egyelőre semmi biztosat nem tudni a tragédia pontos körülményeiről, de az biztos, hogy a zenész korábban is beszélt már arról, hogy mennyire nehezen tudja feldolgozni azokat a traumákat, amik gyerekkorában érték.


Chester Bennington mindössze 41 éves volt fotó: Profimedia, Goff Photos

Fiatal korában is megpróbált öngyilkos lenni és különböző drogok rabja volt. Korábban elárulta, hogy hogy 7 éves volt, amikor elkezdték molesztálni. Egy ismerőse volt, aki csak pár évvel volt idősebb nála. Megverte és ahogy ő fogalmazott megsemmisítette az önbizalmát. Félt bárkinek is beszélni a nemi erőszakról, mert nem akarta hogy azt gondolják róla, hogy esetleg meleg vagy hazudik. Az erőszak egészen 13 éves koráig tartott, közben a szülei is elváltak és tinikorában már rászokott a drogokra. Később azonban próbált leszámolni a démonaival, két házasságából hat gyermeke született. Ettől függetlenül mindig is hajlamos volt a depresszióra, ráadásul jó barátja volt Chris Cornell, aki nemrég öngyilkos lett. Cornell csütörtökön lett volna 53 éves. Talán nem véletlen, hogy éppen barátja születésnapján vetett véget életének a sztár. Májusban pedig Bennington nyílt levelet írt Chris Cornellnek öngyilkossága napján.
A Linkin Park három héttel ezelőtt adott koncertet a VOLT Fesztiválon.
“Nincsenek szavak… néhány napja csak, hogy lenyűgözve néztük a Linkin Park fantasztikus koncertjét a VOLTon, és most ezzel a hírrel kell szembenéznünk. Nyugodj békében, Chester Bennington! Szívünkben örökké élsz. Részvétünk és együttérzésünk a családnak, a barátoknak” – osztották meg a fesztivál honlapján.
A Linkin Park első albuma, a Hybrid Theory, nagyon sikeres lett, azóta már több albumot és kislemezt is kiadtak. 2007-ben Chester 46. lett a Hit Paraders „Heavy Metal’s All-Time Top 100 Vocalists”-ján (Minden idők legjobb 100 heavy metal énekese). Mindössze 41 éves volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kibékült Angelina Jolie és Brad Pitt

    Kibékült Angelina Jolie és Brad Pitt

    Az egykori álompár 2016-ban döntött a válás mellett, azóta pedig folyamatosan veszekedtek. Angelina kezdetben meg akarta tiltani Bradnek, hogy láthassa a gyerekeket, a bíróságon azonban a közös felügyelet mellett döntöttek.

  • Az új Bond-filmben egy nő helyettesíti a 007-est

    Az új Bond-filmben egy nő helyettesíti a 007-est

    A 25. James Bond-filmben, amelyet jelenleg Olaszországban és Nagy-Britanniában forgatnak, egy időre egy új női szereplő áll be a 007-es helyére: az új karaktert egy fekete brit színésznő, Lashana Lynch alakítja.