2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Dunaújváros

Ezüst a gyakorlótornán

Felkészülési tornának adott otthont a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda. Az Universiadéra készülő női vízilabdás utánpótlás-válogatottak gyakorolhattak versenyhelyzetben a tornán, amelyen a magyar csapat is részt vett. 

Ezüstéremmel zárta a felkészülési tornát a magyar Universiade-válogatott, amely a többnapos sorozatban Új-Zéland, Dél-Afrika, Franciaország és Japán nemzeti együttesével mérte össze erejét. Dél-Afrika válogatottja nem okozott gondot a hazai csapatnak, hiszen az első játéknapon délelőtt 17-4 arányban múlták felül ellenfelüket. Még aznap délután vízbe ugrott a magyar csapat Új-Zéland ellen, amelyet tizenegy góllal, 14-3-ra győztek le. A francia csapat sem okozott nehézséget a Mihók Attila vezetőedző által irányított nemzeti együttesnek, amely 15-6 arányban bizonyult jobbnak. Az utolsó mérkőzésen a japánokkal játszott Mihók Attila csapata. Az ázsiaiak a házigazdákhoz hasonlóan két megnyert mérkőzéssel a hátuk mögött ugrottak medencébe a magyar csapat ellen, így ezen a találkozón dőlt el, hogy ki lesz a tornagyőztes a felkészülési viadalon.


A japánokkal az Universiadén is szembenéz majd a magyar korosztályos válogatott
(fotó: Nagy Sándor Márton/dfve.eu

 

A mérkőzés változatosan alakult: az első játékrészben még a magyar együttes állt jobban egy ponttal, ám a második negyedben ellenfelük bizonyult jobbnak, míg a félidő után a harmadik etapot ismét a magyar válogatott húzta be. Az utolsó felvonást mégis Japán nemzeti csapata bírta jobban, 10-11-re megnyerte az utolsó találkozót, ezzel a felkészülési tornát is, míg a vendéglátó magyar válogatott az ezüstérmet szerezte meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.