EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Aktuális Nagykanizsa

Ezüstmisés meglepetés

Ezüstmiséjét mutatta be a minap Bojtor Róbert esperes, miklósfai plébános, akit negyedszázada, 1992 júniusában szenteltek pappá Veszprémben. Az ünnepi szertartás előestéjén alaposan meglepték a városszerte kedvelt papot a hívek, hiszen koncertet szerveztek a tiszteletére.

A hangversenyt nagy titok övezte, az egyházközség világi tagjai még a helyi sajtót is arra kérték, inkább kicsit késve érkezzenek, hogy ne legyen gyanús a plébánosnak. Nos, az ajándék telitalálat volt, hiszen Bojtor Róbert meghatottan fogadta a koncertet, amelyet a Szent Efrém Férfikar adott.


Az a capella együttest Bubnó Tamás Liszt-díjas érdemes művész 2002-ben alapította, hogy bemutassa a bizánci zenekultúra sokszínűségét, de ma már a kar repertoárján sok évszázad egyházzenéje, kortárs kompozíciók, popzenei feldolgozások, gospelek, Liszt- és Bartók-művek is szerepelnek.

Bojtor Róbert 25 év elteltével is hű maradt újmisés jelmondatához (Fotó: Gergely Szilárd)

Bojtor Róbert ezüstmiséjén hálát adott a Jóistennek, hogy létbe hívta, megajándékozta a papi hivatással és az elmúlt 25 év szolgálatával. Az ünnepi alkalommal is újmisés jelmondatát erősítette a hívekben: „Minden belőle, általa és érte van. Dicsőség neki mindörökké! Ámen.”

Az esperes szolgált káplánként Pápán, majd Kanizsán az Alsó- és a Felsőtemplomban is, 1995-ben pedig plébánosnak nevezték ki Somogysámsonba, ahonnan tíz év elteltével került Miklósfára.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.