2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Sport

Federernek 10 ezer ász van a kezében

Roger Federer, a 18-szoros Grand Slam-győztes a harmadik olyan teniszező, aki tízezernél több ászt ütött. A 35 éves svájci játékos Wimbledonban az ukrán Alekszandr Dolgopolovval találkozott, aki a második játszma közepén sérülés miatt feladta a mérkőzést. Federer tíz ászt ütött a csonka meccsen, és ezzel 10 004 foghatatlan adogatásnál tart. Őt már csak ketten előzik meg, a horvát Ivo Karlovic 12 062 ásszal toronymagasan vezet, honfitársa, Goran Ivanisevic pedig 10 131-ig jutott visszavonulásáig.

A szervezők mindig fohászkodnak, hogy az időjárás ne fogjon ki rajtuk Wimbledonban, azonban arra még ők sem számítottak, hogy a szárnyas hangyák éppen most rajzanak. A rovarok ellepték a pályákat és a teniszezők orrába, szájába, fülébe repültek.


Az orosz Danyiil Medvegyev kikapott a belga Ruben Bemelmanstól, és már a meccs közben összeveszett a székbíróval, mert levont tőle egy pontot, mire Medvegyev arra kérte a mérkőzés ellenőrét, hogy távolítsa el a játékvezetőt. A meccs végén kezet fogott a bíróval, majd kivett a tárcájából egy érmét, és felé dobta. Arra a kérdésre, hogy ezzel a játékvezető semlegességét kívánta-e megkérdőjelezni, az orosz teniszező közölte: „Nem, csak nagyon meleg volt és hülyeséget csináltam.”

(MTI/EPA/Nic Bothma)

Kapcsolódó Cikkek

 • Késely megijedt a lehetőségtől

  Késely megijedt a lehetőségtől

  Hosszú Katinka hétfői aranyérme után szerényebb eredményekkel kellett beérni a vb-n. Kozma Dominik hetedik lett 200 méter gyorson, majd Késely Ajna végzett a hatodik helyen 1500 gyorson.

 • Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos: Ilyen gólokról álmodozom

  Vámos Márton utolsó másodpercekben lőtt góljával 10-9-re verte Ausztráliát a magyar vízilabda-válogatott, és ezzel bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui világbajnokságon.

 • Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Kötelező győzelem a máltaiak ellen

  Elsőként a Ferencváros labdarúgócsapata kezdi meg a szerepelést a nemzetközi kupaporondon továbbjutó magyar csapatok közül. A Fradi ellenfele a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a máltai Valletta csapata lesz, amelyet ma fogadnak a zöld-fehérek a Groupama Arénában.