EUR: 353,00 Ft
CHF: 331,46 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Federernek 10 ezer ász van a kezében

Roger Federer, a 18-szoros Grand Slam-győztes a harmadik olyan teniszező, aki tízezernél több ászt ütött. A 35 éves svájci játékos Wimbledonban az ukrán Alekszandr Dolgopolovval találkozott, aki a második játszma közepén sérülés miatt feladta a mérkőzést. Federer tíz ászt ütött a csonka meccsen, és ezzel 10 004 foghatatlan adogatásnál tart. Őt már csak ketten előzik meg, a horvát Ivo Karlovic 12 062 ásszal toronymagasan vezet, honfitársa, Goran Ivanisevic pedig 10 131-ig jutott visszavonulásáig.

A szervezők mindig fohászkodnak, hogy az időjárás ne fogjon ki rajtuk Wimbledonban, azonban arra még ők sem számítottak, hogy a szárnyas hangyák éppen most rajzanak. A rovarok ellepték a pályákat és a teniszezők orrába, szájába, fülébe repültek.


Az orosz Danyiil Medvegyev kikapott a belga Ruben Bemelmanstól, és már a meccs közben összeveszett a székbíróval, mert levont tőle egy pontot, mire Medvegyev arra kérte a mérkőzés ellenőrét, hogy távolítsa el a játékvezetőt. A meccs végén kezet fogott a bíróval, majd kivett a tárcájából egy érmét, és felé dobta. Arra a kérdésre, hogy ezzel a játékvezető semlegességét kívánta-e megkérdőjelezni, az orosz teniszező közölte: „Nem, csak nagyon meleg volt és hülyeséget csináltam.”

(MTI/EPA/Nic Bothma)

Kapcsolódó Cikkek