2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Szekszárd

Fejlesztik a szociális ellátást

Több mint 30 millió forintot nyert a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ óvodai és iskolai szociális ellátás fejlesztésére a szekszárdi járás területén – tudatta sajtótájékoztató keretében Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere és Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ igazgatója.

2017. augusztus 1-jétől 2019. január 30-ig összesen 3000 gyermeket szeretnének elérni a programban. A családokra kiterjesztve 6-8000 szekszárdi és környékbeli lakót érinthet majd a szolgáltatás, amely többek között tanácsadást és foglalkozásokat is jelent. Érintett Szekszárdon az I. Béla Gimnázium, a Baka István és a Garay általános iskola, a Gyermeklánc Óvoda, valamint a Csapó Dániel mezőgazdasági szakképző iskola, továbbá két bátaszéki és két decsi intézmény.


A család- és gyermekjóléti központok feladatai között szerepel az iskolai, óvodai szociális segítő tevékenység – mondta Tolácziné Varga Zsuzsanna. A 2018 szeptemberétől kötelezően nyújtandó szolgáltatásra most pályázati támogatással alkalmazhatnak két szociális munkást, akik az intézményekben elérhetők lesznek az iskolaév kezdetétől.

Tolácziné Varga Zsuzsanna és Ács Rezső a sajtótájékoztatón
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.