2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Szekszárd

Fejlesztik a szociális ellátást

Több mint 30 millió forintot nyert a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ óvodai és iskolai szociális ellátás fejlesztésére a szekszárdi járás területén – tudatta sajtótájékoztató keretében Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere és Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ igazgatója.

2017. augusztus 1-jétől 2019. január 30-ig összesen 3000 gyermeket szeretnének elérni a programban. A családokra kiterjesztve 6-8000 szekszárdi és környékbeli lakót érinthet majd a szolgáltatás, amely többek között tanácsadást és foglalkozásokat is jelent. Érintett Szekszárdon az I. Béla Gimnázium, a Baka István és a Garay általános iskola, a Gyermeklánc Óvoda, valamint a Csapó Dániel mezőgazdasági szakképző iskola, továbbá két bátaszéki és két decsi intézmény.


A család- és gyermekjóléti központok feladatai között szerepel az iskolai, óvodai szociális segítő tevékenység – mondta Tolácziné Varga Zsuzsanna. A 2018 szeptemberétől kötelezően nyújtandó szolgáltatásra most pályázati támogatással alkalmazhatnak két szociális munkást, akik az intézményekben elérhetők lesznek az iskolaév kezdetétől.

Tolácziné Varga Zsuzsanna és Ács Rezső a sajtótájékoztatón
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek