EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb Szekszárd

Fejlesztik a szociális ellátást

Több mint 30 millió forintot nyert a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ óvodai és iskolai szociális ellátás fejlesztésére a szekszárdi járás területén – tudatta sajtótájékoztató keretében Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere és Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ igazgatója.

2017. augusztus 1-jétől 2019. január 30-ig összesen 3000 gyermeket szeretnének elérni a programban. A családokra kiterjesztve 6-8000 szekszárdi és környékbeli lakót érinthet majd a szolgáltatás, amely többek között tanácsadást és foglalkozásokat is jelent. Érintett Szekszárdon az I. Béla Gimnázium, a Baka István és a Garay általános iskola, a Gyermeklánc Óvoda, valamint a Csapó Dániel mezőgazdasági szakképző iskola, továbbá két bátaszéki és két decsi intézmény.


A család- és gyermekjóléti központok feladatai között szerepel az iskolai, óvodai szociális segítő tevékenység – mondta Tolácziné Varga Zsuzsanna. A 2018 szeptemberétől kötelezően nyújtandó szolgáltatásra most pályázati támogatással alkalmazhatnak két szociális munkást, akik az intézményekben elérhetők lesznek az iskolaév kezdetétől.

Tolácziné Varga Zsuzsanna és Ács Rezső a sajtótájékoztatón
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.