2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szekszárd

Fejlesztik a szociális ellátást

Több mint 30 millió forintot nyert a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ óvodai és iskolai szociális ellátás fejlesztésére a szekszárdi járás területén – tudatta sajtótájékoztató keretében Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere és Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ igazgatója.

2017. augusztus 1-jétől 2019. január 30-ig összesen 3000 gyermeket szeretnének elérni a programban. A családokra kiterjesztve 6-8000 szekszárdi és környékbeli lakót érinthet majd a szolgáltatás, amely többek között tanácsadást és foglalkozásokat is jelent. Érintett Szekszárdon az I. Béla Gimnázium, a Baka István és a Garay általános iskola, a Gyermeklánc Óvoda, valamint a Csapó Dániel mezőgazdasági szakképző iskola, továbbá két bátaszéki és két decsi intézmény.


A család- és gyermekjóléti központok feladatai között szerepel az iskolai, óvodai szociális segítő tevékenység – mondta Tolácziné Varga Zsuzsanna. A 2018 szeptemberétől kötelezően nyújtandó szolgáltatásra most pályázati támogatással alkalmazhatnak két szociális munkást, akik az intézményekben elérhetők lesznek az iskolaév kezdetétől.

Tolácziné Varga Zsuzsanna és Ács Rezső a sajtótájékoztatón
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.