2019. július 22., hétfő
Magdolna

Extra

Felavatták Somló Tamás síremlékét

Somló Tamás halálának első évfordulóján felavatták a zenész síremlékét, amelybe a „Ha a csend beszélni tudna” című szerzeményének szövegét és az aláírását is belevésték. A legendás művész előtt a család és a legközelebbi rokonok, barátok rótták le tiszteletüket.
Egy évvel azután, hogy a zenészt végső nyughelyére kísérték, szerda délután a Kozma utcai izraelita temetőben felavatták Somló Tamás síremlékét, ahol családtagok, rokonok és barátok gyűltek össze, köztük Somló kedvese, Gyöngyvér, kislányuk, Lili, akik a család kis kedvencét, Tibi kutyát is magukkal vitték. A zenész első felesége, Léna is megemlékezett az énekesről, valamint a kollégák, barátok között Székhelyi József, Horváth Charlie, Frenreisz Károly, Presser Gábor és Tóth Vera ugyancsak jelen volt.

Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész, rendező hol magyarul, hol angolul verselt, olykor derűs szavait még Léna és Gyöngyvér is megmosolyogta.

Gyöngyvér nem tagadta, nehéz időszakon van túl, de örül, hogy végre kész lett a legenda csodás síremléke.


– Rettenetesen nehéz volt az első év Tamás nélkül, de ahogy azt a rabbi is mondta, úgy érzem, itt megtisztultunk mindannyian, és méltó emléket állítottunk Tamásnak – mondta a gyászoló asszony, aki az utolsó pillanatig kislányának édesapja mellett volt.

A legendás zenész évekig tartó betegség után, tavaly július 19-én hunyt el. Nem akarta utolsó napjait kórházban tölteni, így otthon, családja körében lelt örök nyugalomra. Kedvese, Gyöngyvér és gyermekei végig mellette álltak, mi több, első felesége, Léna – akivel élete végéig baráti viszonyt ápolt – szintén hazarepült külföldről, hogy mellette lehessen. Somló Tamás idén ünnepelné 70. születésnapját, ez alkalomból az idei Sziget Fesztivál –1. napján emlékkoncertet szerveznek, és a zenész ikerfiai, Dani és Pali, kislánya és nagyfia is fellép majd egy dal erejéig.

Kapcsolódó Cikkek

  • 80 éves Batman

    80 éves Batman

    A San Diegó-i Comic-Con Múzeumban mutattak be különböző Batman ereklyéket, a Batman-képregények első megjelenésének 80.

  • Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

    Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

    Közel 2 millióan, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázásra. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést.