EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Extra

Felavatták Somló Tamás síremlékét

Somló Tamás halálának első évfordulóján felavatták a zenész síremlékét, amelybe a „Ha a csend beszélni tudna” című szerzeményének szövegét és az aláírását is belevésték. A legendás művész előtt a család és a legközelebbi rokonok, barátok rótták le tiszteletüket.
Egy évvel azután, hogy a zenészt végső nyughelyére kísérték, szerda délután a Kozma utcai izraelita temetőben felavatták Somló Tamás síremlékét, ahol családtagok, rokonok és barátok gyűltek össze, köztük Somló kedvese, Gyöngyvér, kislányuk, Lili, akik a család kis kedvencét, Tibi kutyát is magukkal vitték. A zenész első felesége, Léna is megemlékezett az énekesről, valamint a kollégák, barátok között Székhelyi József, Horváth Charlie, Frenreisz Károly, Presser Gábor és Tóth Vera ugyancsak jelen volt.

Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész, rendező hol magyarul, hol angolul verselt, olykor derűs szavait még Léna és Gyöngyvér is megmosolyogta.

Gyöngyvér nem tagadta, nehéz időszakon van túl, de örül, hogy végre kész lett a legenda csodás síremléke.


– Rettenetesen nehéz volt az első év Tamás nélkül, de ahogy azt a rabbi is mondta, úgy érzem, itt megtisztultunk mindannyian, és méltó emléket állítottunk Tamásnak – mondta a gyászoló asszony, aki az utolsó pillanatig kislányának édesapja mellett volt.

A legendás zenész évekig tartó betegség után, tavaly július 19-én hunyt el. Nem akarta utolsó napjait kórházban tölteni, így otthon, családja körében lelt örök nyugalomra. Kedvese, Gyöngyvér és gyermekei végig mellette álltak, mi több, első felesége, Léna – akivel élete végéig baráti viszonyt ápolt – szintén hazarepült külföldről, hogy mellette lehessen. Somló Tamás idén ünnepelné 70. születésnapját, ez alkalomból az idei Sziget Fesztivál –1. napján emlékkoncertet szerveznek, és a zenész ikerfiai, Dani és Pali, kislánya és nagyfia is fellép majd egy dal erejéig.

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.