EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Belföld

Felminősítheti Magyarországot a Moody’s!

A Moody’s pénteken várható felülvizsgálatának eredményeként javíthat Magyarország adósbesorolásán Isépy Tamás gazdaságkutató szerint.

A Századvég Kutatóintézet szakembere az M1 aktuális műsorában azt mondta, hogy a hitelminősítő legutóbbi felülvizsgálatához képest két mutatóban is javultak a számok, ezért képzelhető el a besorolás, illetve az ahhoz kapcsolódó kilátás javítása.

Az egyik általa említett javuló mutató a költségvetésben a kamatkiadás aránya, amelynél 0,5 százalékponttal jobb most a mutató, mint korábban. A másik a devizaadósság aránya a teljes adósságon belül, amely most 24 százalék, amely belül van a tervezett 15-25 százalékon.

A Moody’s tavaly novemberben, a piac 95 százalékát lefedő három nagy hitelminősítő közül utolsóként emelte befektetői kategóriába a magyar besorolást stabil kilátással.

Kapcsolódó Cikkek

  • 250 milliárd a Magyar falu programra

    250 milliárd a Magyar falu programra

    A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.