2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Féltek utcára menni a magyar vívók Lipcsében

A kritikus biztonsági helyzet miatt csak csoportosan és kizárólag nappal közlekedtek Lipcsében, a vívó világbajnokság helyszínén a magyar vívóválogatott tagjai az elmúlt napokban – mondta az M1 Híradóban Boczkó Gábor, a Magyar Vívó Szövetség megbízott főtitkára.

Boczkó elmondta, hogy annyira rossz volt a helyzet, hogy egyszerűen nem tudtak kizárólag a versenyekre koncentrálni, mert a város főterén lévő szállásuk előtt folyamatosak voltak a – valószínűleg migránsokhoz köthető – rendbontások. A főtitkár úgy fogalmazott, hogy nem tudja, az emberek honnan származtak, de szerinte valószínűleg migránsoknak lehet titulálni őket.


A német városban rendszeresek voltak a hangoskodások, tülekedések, de látták bozótvágóval hadonászó embert is. Azt mondta szemtanúi voltak annak is, “amikor egy színes bőrű ember el akart rabolni egy fehér hölgytől egy két-három hónapos csecsemőt”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.