EUR: 353,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb IX.kerület

Fesztivál volt a javából

A Ferencvárosi Művelődési Központ kertjében immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg a  Ferencvárosi Roma Kulturális Fesztivált, amelyen bemutatkozhatott a kerületben élő roma kisebbség.

Horváth Gyula és a Ferencvárosi Polgárok Népi Zenekara húzta a talpalávalót a program elején, miközben a főzőverseny résztvevői a bográcsoknál serénykedtek. A ferencvaros.hu beszámolója szerint a rendezvényen Tar József, a Roma Önkormányzat elnöke kiemelte: egy nép csak akkor tud fennmaradni, ha van hagyománya és kultúrája.


A közös tánc nem maradhatott el (Fotó: Mészáros Gábor/FMKéptár)

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke fontosnak tartja ezeket a rendezvényeket, mert egyrészt a helyi közösséget építi, a helyi kulturális értékeket ápolja és támogatja, másrészt a kerület lakosságát közelebb hozza egymáshoz. A Romano Glaszo együttes fellépése is ezt bizonyította, hiszen a művészeti csoportban romák és nem romák is vannak. A ferencvárosi tehetségek bemutatkozása után Lejla, Báró, majd Varga Imi adott nagy sikerű koncertet, de a kicsiket a színpadi fellépések mellett ugrálóvár és csillámfestés, a mozgás szerelmeseit csocsó és pingpong várta, végül pedig a közönségnek kiosztották a bográcsban főtt finomságokat.

A nagyszerű hangulat garantált volt (Fotó: Mészáros Gábor/FMKéptár)

Kapcsolódó Cikkek