2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb IX.kerület

Fesztivál volt a javából

A Ferencvárosi Művelődési Központ kertjében immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg a  Ferencvárosi Roma Kulturális Fesztivált, amelyen bemutatkozhatott a kerületben élő roma kisebbség.

Horváth Gyula és a Ferencvárosi Polgárok Népi Zenekara húzta a talpalávalót a program elején, miközben a főzőverseny résztvevői a bográcsoknál serénykedtek. A ferencvaros.hu beszámolója szerint a rendezvényen Tar József, a Roma Önkormányzat elnöke kiemelte: egy nép csak akkor tud fennmaradni, ha van hagyománya és kultúrája.


A közös tánc nem maradhatott el (Fotó: Mészáros Gábor/FMKéptár)

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke fontosnak tartja ezeket a rendezvényeket, mert egyrészt a helyi közösséget építi, a helyi kulturális értékeket ápolja és támogatja, másrészt a kerület lakosságát közelebb hozza egymáshoz. A Romano Glaszo együttes fellépése is ezt bizonyította, hiszen a művészeti csoportban romák és nem romák is vannak. A ferencvárosi tehetségek bemutatkozása után Lejla, Báró, majd Varga Imi adott nagy sikerű koncertet, de a kicsiket a színpadi fellépések mellett ugrálóvár és csillámfestés, a mozgás szerelmeseit csocsó és pingpong várta, végül pedig a közönségnek kiosztották a bográcsban főtt finomságokat.

A nagyszerű hangulat garantált volt (Fotó: Mészáros Gábor/FMKéptár)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.